Lövsta Future Challenge

Äntligen dags för gemensamma kval för Lövsta Future Challenge Jumping och Dressage!

Foto: Malin Larsson

Elmia Scandinavian Horse Show är precis som förra året gemensam kvalplats för Lövsta Future Challenge dressyr och hoppning. För hoppningens del är Elmia den första kvalomgången för U25ryttarna och för dressyrens ekipagen är det nu det avgörs vilka som kommer att ta sig till finalen i Friends Arena!

-Att återigen kunna ha en gemensam kvaltävling där hoppningen och dressyren får en chans att mötas är något vi tycker är väldigt viktigt! Vi bjuder bland annat in alla ryttare till en gemensam träff där de får möjlighet att ta del av en clinic med landslagsryttarna Peder Fredricson och Henrik von Eckermann, säger Emelie Broman Tegelberg, projektledare för Lövsta Future Challenge Jumping.
För dressyrens del är Elmia Scandinavian Horse Show det femte och sista kvaltillfället och det är nu biljetterna ska delas ut till finalen av Lövsta Future Challenge Dressage som går av stapeln under Sweden International Horse Show på Friends Arena första helgen i december. Fyra biljetter per kategori står på spel och för att göra det extra spännande höjs svårighetsgraden på programmet ett snäpp och rids nu i FEI Grand Prix U25, samma program som rids under finalen.

-Det ska bli spännande att se både ryttare och hästar ta sig an FEI Grand Prix U25 programmet. Den höjda svårighetsgraden kommer göra att det lite extra utslagsgivande och det är väldigt jämnt mellan de som fightas om platserna till finalen, säger Peter Härnstam, projektledare Lövsta Future Challenge Dressage.

Dessutom är det är ett rekordstort antal U25- ryttare som ska försöka plocka poäng för att bli en av de tre som får rida under Gothenburg Horse Show 2018. Tävlingarna på Elmia är det första kvaltillfället av tre och U25-ryttarna kan ta poäng i alla klasser från 145 och uppåt. Ryttarna känns som vanligt igen genom att de bär gröna armbindlar!