Äntligen dags för sjunde säsongen av Lövsta Future Challenge Dressage

Ett säkert vårtecken är starten på säsongen för Lövsta Future Challenge Dressage. I år går det första kvalet på Strömsholm i samband med vårdressyren och det är två starka startfält som står på startlinjen.

Kvalet till Lövsta Future Challenge rids på lördagen den 24 mars, på Strömsholm. Precis som tidigare år rids de fyra första kvalomgångarna i Intermédiaire II och det sista kvalet i FEI U25 Grand Prix. I helgens startfält återfinns flera rutinerade Lövsta Future Challenge-deltagare. Förra årets vinnare av Unga Ryttare, Lina Dolk är tillbaka på sin numera 20-årige Biggles, liksom Mathilde Hannell, Alva Lander och Isabella Tovek med flera. I avdelningen för Unga hästar är det lite fler nya namn bland hästarna, men LFC-publiken får bland annat återse Constantine P, med Mattias Jansson i sadeln.

U25-ryttarna är enormt bra och i helgens kval startar 20 stycken, vilket är rekord för de unga ryttarna. Jag har precis haft landslagskurs med dem och de är verkligen oerhört väl framme. Jag skulle säga att det är det bästa startfältet vi haft hittills. Kvaliteten är hög även bland unga hästar, säger Louise Nathhorst om helgens starfält.

Lövsta Future Challenge är också tillbaka på Strömsholm och tävlingsledaren Nina Björk säger:
– Det är en ära att få ha Lövsta Future Challenge-kval på våra tävlingar och det ger en extra klang till evenemanget. Jag vill lyfta fram de unga ryttarna lite extra. De är så oerhört duktiga och det är verkligen så roligt att få ha dem hos oss, säger Nina.

Foto: Malin Larsson/www.malinphoto.se