Äntligen finaldags för Lövsta Future Challenge Jumping U25 och Unga Hästar under Gothenburg Horse Show

 Till Gothenburg Horse Show kommer de elva kvalade sjuåriga hopphästarna och fem U25-ryttare för att göra upp i finalen och för att mäta sig mot den internationella eliten.

Lövsta Future Challenge Jumping U25 ger de kvalade unga ryttarna under 25 år chansen att känna på den internationella hetluften under Gothenburg Horse Show. I år är det Rebecca Hallberg Fischer, Ottilia Lundgren, Filip Ågren som kvalat in och Karin Martinsen samt Alice Tapper har blivit uttagna av landslagsledning. U25-ryttarna får en unik möjlighet att rida och plocka poäng i alla internationella klasser förutom världscupen och specialklasserna, man känner som vanligt igen dem på deras gröna armbindel. Den U25-ryttare som varit mest framgångsrik under tävlingarna får ta emot ett pris under söndagen.

Lövsta Future Challenge Jumping Unga Hästar går över tre klasser i 130, 135 och 140 i den rafflande finalen under söndagen. De elva svenska nu sjuåriga talangerna som kvalat får chansen att mäta sig mot jämnåriga internationella förmågor på en arena som ger värdefull rutin på vägen mot de högsta klasserna.

Olof Smith med stoet Tiamathara är ett av de ekipagen som har kvalat in till finalen i Lövsta Future Challenge Jumping Unga Hästar. Ekipaget är i en bra form och tog nyligen hem en seger och flera fina placeringar i de nationella 1,40 klasserna under Borås Grand Prix.

”Det känns jätteroligt! Det ska bli en spännande tävling och Tiamathara verkar vara i god form och vi har som mål att rida felfritt!”, säger Olof Smith

Finalisterna i Lövsta Future Challenge Jumping Unga hästar har kvalat under Champion of the Youngsters och Breeders Trophy samt SWB Stallion Trophy i Flyinge.

Vilka som är de 11 ekipagen som kvalat till unghästklasserna under Gothenburg Horse Show hittar du här.

Vill du läsa mer om programmet och klasserna under Gothenburg Horse Show kan du göra det här.