Arnold Assarsson och Baloé Hp 1342 vann första kvaltävlingen av Lövsta Future Challenge Jumping Unga Hästar!

En utslagsgivande bana gav en spännande sexårsfinal under söndagen i Norrköping. Det var fem åtråvärda platser till finalen av Lövsta Future Challenge Jumping Unga Hästar i Scandinavium som stod på spel. Efter en teknisk bana och hård konkurrens i finalomgången var det till slut Arnold Assarsson som vann med sin fantastiska hingst Baloé Hp 1342.

I helgen gick det första kvaltillfället av två för de sexåriga hästar som deltar i Lövsta Future Challenge Jumping den här säsongen. Kvaltävlingen inleddes med ett kval under torsdagen i 125 och ett under fredagen i 130. Av de 45 som kom till start under torsdagen var det till slut 29 toppekipage som tog sig till söndagens finalomgång som reds i 1,30, bedömning A:1a.

Med en utmanande banan byggd av Sara Brink blev det en rafflande finalomgång under söndagseftermiddagen. Av de 29 startande var det endast sex ekipage som tog sig till den avgörande tidsomhoppningen. Bäst och snabbast idag var Arnold Assarsson med spektakulära hingsten Baloé Hp 1342. Emelie Grönborg med stoet Jamaica VHL vara bara några tiondels sekunder efter och slutade på en andraplats.

 — ”Han är ju ett fenomen, han hoppar så brutalt bra och letar hinder inne på banan. Jag är jättenöjd med honom idag, det här var ett stort mål det här året. Så kul att få visa upp hans kapacitet, han har varit populär och betäckt mycket i år. Planen är att rida Breeders nu om några veckor men vi ska försöka att inte tävla för mycket.” säger Arnold Assarsson.

Övriga tre som kvalade in finalen under Gothenburg Horse Show 2021 var Kereen Cobra med Kajsa Björe, Diastar PS med Emma Emanuelsson och CC Stud’s Jetset med Julie Carlberg

Nästa kvaltillfälle för de sexåriga hästarna blir under Breeders Trophy på Flyinge i början av oktober. Där får ytterligare fem hästar en åtråvärd biljett var och utöver det får också vinnaren av SWB Stallion Trophy en plats i finalen under Gothenburg Horse Show 2021. Finalen rids i början av april nästa år och de svenska hästarna får då möta tio internationella unghästar.

Se resultat från kvaltävlingen finns här.

Foto: Roland Thunholm