Borås Grand Prix Gina Tricot vinnare av Lövsta Future Challenges hållbarhetspris 2016

Under helgen som gick delade Lövsta Future Challenge ut sitt nyinstiftade Hållbarhetspris för första gången och av de tre nominerade; Tärnsjö Garveri, HästSverige.se och Borås Grand Prix Gina Tricot så var det tävlingsarrangören Borås som fick motta priset.

Motiveringen till priset löd:

”Vinnaren av Lövsta Future Challenges hållbarhetspris 2016 går till en organisation som var tidigt ute med att göra hållbarhet till en del av sina kärnvärden. De bedriver ett systematiskt och långsiktigt arbete och tar in hållbarhet i alla delar. Dessutom har de etablerat ett fruktbart samarbete med sin huvudpartner och tillsammans gör de hållbarhet till en ledstjärna.”

Borås Grand Prix Gina Tricot började med att miljöcertifiera sina tävlingar genom Håll Sverige Rent 2015 och i år har de dessutom lagt till social hållbarhet som ytterligare en dimension genom ett nära samarbete med Våga satsa vinn och Min stora dag.

Det var en märkbart överraskad och glad Anna Appelqvist från Borås Grand Prix Gina Tricot som tog emot priset av Alexandra Mörner. Förutom en plakett fick hon även ta emot en fototavla, signerad Philippa Davin.

– Jag är både förvånad och jätteglad över priset, de andra nominerade gör ju också fantastiska insatser, säger Anna Appelqvist.

Hon fortsätter:
– Det är väldigt roligt att ni har uppmärksammat vårt arbete och ser det som värdefullt, så att det kanske kan bli fler som jobbar med de här frågorna framöver.

Anna Appelqvist menar att hållbarhetsarbete framför allt handlar om att försöka förvalta de resurser man har på ett så smart och ekonomiskt sätt som möjligt och att det inte är så svårt att komma igång med arbetet. Man måste bara våga tänka nytt.

– Man måste börja någonstans och sedan jobba vidare och successivt höja ribban för sig själv. Intresse och vilja tar en ganska långt, säger hon.

Läs mer om Borås Grand Prix Gina tricots hållbarhetsarbete på:
http://ginatricotgrandprix.com/vart-ansvarstagande-2/