Champion of the Youngsters och Lövsta Future Challenges gemensamma vision gav ett framgångsrikt samarbete!

Nu drar den sjätte säsongen av Lövsta Future Challenge Jumping för Unga Hästar igång. Startskottet går traditionsenligt i samband med Champion of the Youngsters den 21-25 augusti. I helgen avgörs det vilka fem unga hästar som kniper några av de åtråvärda platserna till finalen som går av stapeln under Gothenburg Horse Show den 19-23 februari 2020.

Sedan starten av Lövsta Future Challenge har Champion of the Youngsters varit en trogen samarbetspartner och arrangör av första kvaltävlingen för unga hästar. Deras framgångsrika samarbete har stärkt båda parterna i arbetet att lyfta unga hästar och ge dem rätt tävlings- och utvecklingsmöjligheter i Sverige.

“Vi är jätteglada att vi har haft ett så långt och givande samarbete med Lövsta Future Challenge. Jag tror att mycket av framgången är att vi har samma vision; att utveckla den svenska unghästen och teamet runtomkring den. Att vi båda dessutom tänker långsiktig, har givit oss en trygghet och möjlighet att växa i rätt takt.”   berättar Helena Holm tävlingsledare av Champion of the Youngsters

Även i år är det ett starkt startfält med hela 80 stycken anmälda ekipage. Under helgen går de sexåringarna två kvalomgångar och en finalomgång. Det första kvalet rids under onsdagen och det andra kvalet rids under torsdagen. De 28 bästa hästarna från kvalen går vidare till lördagens finalrunda där en tidsomhoppning avgör vilka fem hästar som får biljetterna till Gothenburg Horse Show 2020.

“Det är kul att se hur populär och uppskattad Champion of the Youngsters, vilket verkligen är ett kvitto på kvalitén. Vi ser fram emot att se några av Sveriges bästa sexåriga hästar kämpa om platserna till Gothenburg Horse Show!” säger Emelie Broman Tegelberg projektledare Lövsta Future Challenge.

Det finns två möjligheter för de sexåriga hästarna att kvala till finalen av Lövsta Future Challenge Jumping Unga Hästar. Förutom det första kvaltillfället under Champion of the Youngsters i helgen är det även möjligt att kvala under Breeders Trophy på Flyinge i början av oktober. Där får ytterligare fem hästar en åtråvärd biljett och utöver det får också vinnaren av SWB Stallion Trophy en plats i finalen i under Gothenburg Horse Show. Där möter de svenska hästarna internationellt motstånd i form av tio inbjudna internationella unghästar. Enligt FEI-regler är det en häst per ryttare i finalen.

Foto: Haide Westring