Dags att anmäla till årets Lövsta Future Challenge Dressage

Lövsta Future Challenge Dressage är satsningen som har som målsättning att utveckla svensk ridsport och har blivit ett självklart steg i tävlingskarriären för både unga hästar och ryttare. Nu laddar serien om för sin sjunde säsong och ser fram emot att få möta talangfulla hästar och ryttare på tävlingsbanorna runt om i landet.

Den andra februari öppnar anmälan för säsongen 2018, som precis som tidigare år består av fem deltävlingar. Startskottet går under Vårdressyren i Strömsholm den 21-25 mars och finalen avgörs även i år under Sweden International Horse Show i december. Tävlingen riktar sig både till unga ryttare mellan 16 och 25 år och unga hästar upp till 11 år. De fyra bästa ekipagen i varje kategori tar sig vidare till den åtråvärda finalen på Friends Arena.

Det mesta av reglerna och upplägget på tävlingarna är sig likt från tidigare säsonger. En nyhet för i år är dock att det sista kvalet, som rids i FEI Grand Prix för Unga Ryttare får en högre koefficient än övriga kvalomgångar som rids i Intermediare II. I det sista kvalet kommer poängen nu att fördelas med koefficient 1,5 till skillnad från de övriga kvalen som inte har någon koefficient.

 Med den förhöjda koefficienten i det sista kvalet vill vi premiera de ekipage som visar färdighet för Grand Prix lite extra. På det här viset säkerställer vi också att vi verkligen får rätt ekipage på plats i finalen, säger Tinne Vilhelmsson Silfvén, stuteri- och utbildningschef på Lövsta Stuteri.

Information om regler och anmälan till Lövsta Future Challenge Dressage hittar du här: ANMÄLAN

Foto: Jenny Johansson