Dags att dela ut biljetterna till finalen av Lövsta Future Challenge Dressage

Till helgen är det dags för det sista kvalet till Lövsta Future Challenge Dressage under Elitdressyren på Djursholm. Det är då det avgörs vilka ekipage som tar hem de åtråvärda finalbiljetterna till Sweden International Horse Show.

Det är fyra finalbiljetter per kategori som står på spel och i det femte och sista kvalet höjs svårighetsgraden på programmet ett snäpp och rids i FEI Grand Prix U25, samma program som under finalen på Friends Arena. För att göra det hela extra spännande höjs även koefficienten på poängen till 1,5. En vinst i sista kvalet ger till exempel 60 poäng istället för de tidigare 40 poängen.

Den förhöjda koefficienten i sista kvalet är en nyhet för säsongen 2018 och det ska bli spännande att se vilket utslag det har på resultatet säger Kristina Berggren, projektledare för Lövsta Future Challenge Dressage.

Det är ett starkt startfält i klassen för U- 25 ryttarna som gör upp om finalplatserna. Lina Dolk som säkrade sin finalplats Biggles i fjärde och näst sista kvalet väljer att stå över denna gång men de tre nästföljande ryttarna i poängtabellen Nina Rademaekers, Emma Jönsson och Isabella Tovek finns på plats för att försöka ta hem en biljett. De utmanas av bland annat Sofie Relander och hemmaryttaren Beata Söderberg och det är bäddat för en spännande uppgörelse.

Rasmus Haid Bondergaard som tillsammans med San Andreas tog hem segern i klassen för de Unga hästarna i det fjärde kvalet kommer till start även på Djursholm.  Han utmanas av bland annat Jennifer Svensson på Sibelius 1315 i det tretton ekipage stora startfältet som alla vill försöka ta en plats till finalen på Friends Arena.

Startlistor till Elitdressyren på Djursholm hittar du här