Dags att kora bästa Unga hästen och bästa U25-ryttaren – På fredag är det final i Lövsta Future Challenge Dressage

Åtta finalister väntar otåligt på att få komma in i Friends Arena för att göra upp om segern i Lövsta Future Challenge Dressage 2014. På fredag den 28 november är det dags.

Lövsta Future Challenge Dressage är inne på sitt tredje år och i år går finalen för första gången i Friends Arena i Solna, i samband med Sweden International Horse Show. Totalt har åtta ekipage kvalificerat sig, genom fem kvaltävlingar under året. Fyra ekipage tävlar i avdelningen för Unga hästar och fyra i avdelning för Unga ryttare.

Precis som tidigare rids finalen i FEI Grand Prix U25, som brukar kallas ”korta Grand Prix”. Finalisterna tävlar om totalt 200 000 kronor i prispengar, där vardera vinnare får 40 000 kr.

De som möts i Friends är:

Unga hästar:
Charlotte Haid Bondegaard/Roberto des Frettes
Tinne Vilhelmson Silfvén/Benetton Dream FRH 1301
Caroline Darcourt/Paridon Magi
Clara Espinosa/Gordon

Unga ryttare:
Johanna DueBoje/Don Corleone
Marina Mattsson/Beckham
Ida Kristoffersson/Rolex TP
Sara Skeppstrand/Bertram

Johanna DueBoje kvalade till finalen redan förra året, men var tvungen att stryka sig. I år är hon väldigt sugen på att få rida i Friends:

– Jag hoppas på en revansch eftersom han skadade sig precis innan finalen förra året och att vi kan göra bra ifrån oss. Det är väldigt spännande att få rida på en sådan stor arena, vi har inte gjort något liknande innan. Klart att jag hoppas på ett bra resultat. Don Corleone känns som om han är i fin form och alla rörelser sitter men det är svårt att förbereda sig på hur han ska reagera på miljön. Det är en otrolig bra erfarenhet att få rida i Friends, säger Johanna DueBoje.

Lövsta Future Challenge fortsätter i ytterligare tre år och dressyren har fått sällskap av hoppningen.

– Vi tycker att det är oerhört kul att hoppningen kommit in i Lövsta Future Challenge och vi ser många möjligheter till samverkan mellan grenarna. Vi tror att vårt upplägg är ett bra sätt att stärka svensk ridsport och främja utvecklingen av fler ekipage på elitnivå, säger Peter Härnstam, tävlingsledare för Lövsta Future Challenge Dressage och en av initiativtagarna till tävlingen.

Finalisterna möter du på http://lovstafuturechallenge.se/finalister-i-friends-2014/.