Dags för final i Lövsta Future Challenge Dressage!

På fredag förmiddag är det dags för den stora finalen av Lövsta Future Challenge Dressage på Sweden International Horse Show. Det har blivit dags att kora den bästa unga hästen och den bästa U25-ryttaren 2017!

Sannolikheten att det är några av Sveriges framtida dressyrstjärnor som gör upp i fredagens final i Friends Arena är stor! Det är många ekipage som gått vidare från Lövsta Future Challenge Dressage till en internationell karriär i Grand Prix. Jimmie Choo SEQ och Mads Hendeliowitz är ett exempel som deltog i 2013 års säsong och senare var med i laget som representerade Sverige vid OS i Rio. Andra ekipage som nått fina internationella framgångar är Lina Jönsson och Mathilde Hannell som var med och tog EM brons för U25- ryttare i somras. Ett annat exempel är Minna Telde och Isac som blev Nordiska Mästare i år.

Totalt åtta ekipage, fyra per kategori har kvalat in till finalen på Friends Arena genom fem kvalomgångar från mars till oktober.  Precis som tidigare år rids finalen i FEI Grand Prix U25, som även brukar kallas för ”kort Grand Prix”. Finalisterna tävlar om totalt 200 000 kronor i prispengar, där vardera segrare får 40 000 kr.

De fyra U25-ryttarna som tagit sig till final är Lina Dolk- Biggles 1015, Lina Jönsson- Quentin, Mathilde Hannell- Deela Mae och Isabella Tovek- Happiness. Alla fyra ekipage har visat mycket fin form under säsongen och det kommer med all säkerhet att bli en spännande uppgörelse i finalen!

-Att få rida Grand Prix på Friends Arena är en dröm som nu ska få bli sann! Det är ett väldigt tufft finalfält så vi är riktigt taggade, säger Lina Dolk.
Bland de unga hästarna deltar Sandra Dahlin- Ichi, Jennifer Svensson- Sibelius, Märit Olofsson Nääs- Strolchi och Cecilia Kristoffersen- Hampuz M.Ge.

– Jag är så glad över att Hampuz och jag får möjlighet att rida final på Friends Arena! Hampuz trampade snett och skadade sig för några år sedan och det tog oss två år att komma tillbaka i full träning. Nu känner jag mig så ödmjuk och tacksam att få rida in i finalen på en häst vi ägt sedan han var föl. Vi vill först och främst ha riktigt roligt tillsammans och vi är väldigt stolta över att få rida final med de andra fantastiska ekipagen, säger Cecilia Kristoffersen.