Lövsta Future Challenge

Dags för första kvalet i Lövsta Future Challenge Jumping- Unga hästar

Norrköping Horse Show Autumn är startskottet för årets säsong av Lövsta Future Challenge Jumping- Unga hästar. Det första kvalet har lockat till sig över 80 anmälningar och konkurrensen om biljetterna till Gothenburg Horse Show är stenhård!

– Vi är otroligt glada över det stora intresset och framför allt för att ha så många bra ekipage på startlistan! Vi ser fram emot en härlig helg med bra sport, säger Emelie Broman Tegelberg, projektledare för Lövsta Future Challenge Jumping.

Under Norrköping Horse Show Autumn som pågår den 31 augusti till den 3 september går de sexåriga hästarna två kvalomgångar och en finalomgång. Det första kvalet rids under torsdagen och består av hela 83 starter som alla har ett gemensamt mål, att kvala till Gothenburg Horse Show.

Kval två rids under fredagen och helgen avslutas på söndagen med finalrundan där en omhoppning på tid avgör vilka fem hästar som får biljetten till Gothenburg Horse Show 2018.

På deltagarlistan hittar vi bland annat nyblivna silvermedaljören i lag från EM i Göteborg, Douglas Lindelöw som kommer till start med två hästar.

– Jag hade en häst med i finalen på Gothenburg Horse Show förra året och tycker att det är ett jättebra tillfälle för de yngre hästarna att få rutin på de riktigt stora banorna och känna på hetluften, säger Douglas.

De fem bästa hästarna från kvalfinalen under Norrköping Horse Show Autumn får sällskap av finalisterna som kvalar i samband med Breeders Trophy på Flyinge samt tio internationella sjuåringar som bjuds in till Gothenburg Horse Show.

Fotograf: Haide Westring