Dags för säsongspremiär av Lövsta Future Challenge Jumping U25

I helgen är det dags för säsongspremiär av Lövsta Future Challenge Jumping U25 under Flyinge Indoor. Sexton U25 ryttare deltar i serien i år där samtliga har siktet inställt på en plats till Gothenburg Horse Show.

 Lövsta Future Challenge Jumping U25 är satsningen på de unga ryttarna som nu går in på sin femte säsong. Ryttarna har möjlighet att samla poäng vid tre kvaltillfällen och det gemensamma målet är att bli en av de tre som får rida under Gothenburg Horse Show 2019. Dessutom har landslagsledningen möjlighet att dela ut ytterligare två platser, vilket gör det möjligt även för utlandsstationerade U25-ryttare att få en inbjudan till tävlingarna i Scandinavium.

Säsongen startar på Flyinge Indoor 1-4 november, nästa stopp är Kungsbacka Ridklubb 7-10 mars och det sista kvaltillfället är Borås Fältrittklubb 20-24 mars. På varje tävling kan de anmälda ryttarna plocka poäng i klasser från 1.45 och uppåt. Publiken kan följa de U25-anslutna ryttarna under meetinget tack vare de gröna LFC-armbindlar som ryttarna bär under tävlingarna. För att få delta i Lövsta Future Challenge Jumping U25 ska ryttarna vara födda mellan 1994 och 2003, det vill säga vara mellan 16 och 25 år 2019. Det krävs också placering i 1.50 på elittävling i Sverige eller lägst i Grand Prix, 1.45 internationellt.

En av ryttarna som kommer till start på Flyinge är Norrköpingsbaserade Sissela Smith. Sissela som tidigare var baserad i Tyskland hos Rolf Göran Bengtsson har jobbat på CC Holsteiner Breeding i två år nu. Hon har haft en fantastisk säsong med flera fina framgångar, inte minst SM silver utomhus, sitt första som senior. De fina resultaten har gett mersmak och framåt siktar Sissela på att få mer rutin i de större klasserna och förhoppningsvis få chansen att starta några större tävlingar, Gothenburg Horse show är naturligtvis en av dem!

Satsningen Lövsta gör för oss U25 ryttare är fantastiskt för vår utveckling! Steget är stort från ungdomsryttare till senior, inte bara svårigheterna utan framförallt att bli uttagen till tävlingar eftersom konkurrensen är så tuff idag när vi har så många duktiga ryttare från Sverige. Lövsta Future Challenge Jumping U25 ger oss möjligheten att få prova våra vingar i större sammanhang och är en viktig del i utvecklingen av svenska ryttarnas framtid, säger Sissela.

I Flyinge har ryttarna möjlighet att plocka poäng i tre klasser och det är elva anslutna U25 ryttare som kommer till start under helgen. Sissela har med sig sin bästa häst Chamonix CC som kommer att göra två starter med siktet inställt på en framskjuten placering i båda klasserna.

En av mina största mål med nästa år är att få rida under Gothenburg Horse Show! Det har alltid varit en dröm att få tävla i Scandinavium samtidigt som en världscup final. Jag och Chamonix är redo att göra bra ifrån oss på den nivån om vi skulle få chansen, vi har fått mer rutin och känner oss väldigt taggade, säger Sissela.

Anslutna ryttare till Lövsta Future Challenge Jumping U25 hittar du här