Dags för slutspurt – sista biljetterna till finalen av Lövsta Future Challenge Jumping Unga Hästar ska delas ut! 

Till veckan går Breeders Trophy och det andra kvalet av Lövsta Future Challenge Jumping Unga Hästar av stapeln. Nu ska det avgöras vilka fem unga hästar som kniper de sista platserna till finalen som rids under Gothenburg Horse Show 19-23 februari 2020.  

De fem unga hästar som direktkvalade under Champion of the Youngsters i augusti ska nu få sällskap i finalen av de fem bästa Breeders Trophy anslutna sexåringar från Flyinge. Likt tidigare år kommer även vinnaren av SWB Stallion Trophy få en plats till finalen. Det kan därmed bli elva svenska unga hästar som möter ett internationellt motstånd under Gothenburg Horse Show. 

Under veckan på Flyinge går de sexåriga hästarna två kval och en finalomgång. Kvalen rids under onsdagen och torsdagen med en avslutande final som går av stapeln på lördag eftermiddag.

I fjol kom bland annat Ninette Bollinders Heartcore L till final efter att ha vunnit Breeders Trophy för 6-åringar.

-”Att se sin häst i Gothenburg Horse Show, på en femstjärnig tävling, får man som uppfödare och ägare inte vara med om så många gånger. Det är en fantastisk möjlighet för de nyblivna sjuåringarna att komma till start på en sådan tävling och det är en fantastisk möjlighet för oss som uppfödare att marknadsföra våra hästar”. säger Ninette Bolinder som hoppas ha med en 6-åring till Breeders Trophy nästa år så hon kan få uppleva samma sak igen.

De fem hästarna som är färdigkvalade till finalen via Champion of the Youngsters är:  

  • Pontus Westergren / Hästkullens DiMarabou 
  • Andre Brandt / Casanova Hästak 1359 DWB 
  • Johanna Wall / Fiora Bella SN 
  • Victoria Almgren / Mr Vain GJ 
  • Sissela Smith / Daiquiri CC 

Här kan du se hela programmet för veckan, på Equipe finns startlistorna för alla klasser och på Equisport kan du se klasserna live.  

 Foto: Roland Thunholm