De fem första sexåringarna nu kvalade till unghästklasserna Gothenburg Horse Show 2018.

Fotograf: Malin Andersson

Det blev en tuff kamp i söndagens delfinal när den första kvaltävlingen i Lövsta Future Challenge Jumping för Unga Hästar gick under Norrköping Horse Show Autumn. 75 talangfulla unghästar kom till start och gjorde upp om de åtråvärda biljetterna till finalen i Göteborg.

27 ekipage tog sig vidare till söndagens 130-final som gick i bed A:1a. Startfältet bestod till stor del av rutinerade ryttare Till omhoppningen tog sig sex ryttare och det blev en hård kamp om de fem biljetterna. Snabbast var Jörgen Larsson på storhoppande valacken Conrad (Catoki-Robin Z II) uppfödd och ägd av ordförande av hoppkommittén och banbyggarnämnden Jonas Holmberg och Charlotte Andersson. Övriga fyra finalekipage är Ina Knutsson/Turina (SWB). Fredrik Spetz/Great Kenney, Carl-Walter Fox/Diero Lux N 1280, Niklas Arvidsson/Confidence CC (SWB).

– Jag är sällan nervös, berättar Jörgen Larsson, men idag var jag faktiskt det. Vi ville verkligen vara med bland de fem hästarna som får rida Gothenburg Horse Show. Jag tycker Lövsta Future Challenge är en fantastisk tävling som ger de unga hästarna och deras ryttare rätt förutsättningar att hävda sig på den internationella arenan.

När det andra kvalet i Lövsta Future Challenge Jumping Unga hästar avgörs under Breeders Trophy i Flyinge i oktober kommer ytterligare fem sex-åringar få biljetter till finalen. Nytt för i år är att även vinnaren av SWB Stallion Trophy kommer att få en plats i Göteborg vilket alltså gör att 6 hästar tar sig vidare från Flyinge.

– Vi går nu in i vårt fjärde år med Lövsta Future Challenge Jumping. Det är så kul att se hur uppskattad tävlingen blivit men framförallt att se kvalitén på våra svenska sexåringar., säger Emelie Broman, projektledare för Lövsta Future Challenge Jumping.

Finalen går under Gothenburg Horse Show i slutet av februari nästa år och de elva svenska hästarna får då mäta sig med lika många internationellt inbjudna utländska sjuåringar.

Fotograf: Malin Andersson