Debut för Pontus Westergren och Hästkullens Di Marabou i Scandinavium under Gothenburg Horse Show!

Under Gothenburg Horse Show går Lövsta Future Challenge Jumping finalklasser för Unga Hästar av stapeln och en av årets finalister är Pontus Westergren med Hästkullens Di Marabou. Det blir första gången i Pontus Westergren gedigna karriär som han får chansen att rida in i den mäktiga arenan Scandinavium.

När Pontus Westergren och den 7-åriga svenskfödda valacken Hästkullens Di Marabou vann finalen av Champion of the Youngsters i augusti förra året stod de klart att de skulle få rida finalen av Lövsta Future Challenge Jumping Unga Hästar i Scandinavium.

Förutom vinsten i Champion of the Youngsters har Pontus Westergren och Di Marabou en fin säsong bakom sig med bland annat en fjärdeplacering under Falsterbo Horse Show. När Di Marabou inte tävlar bor han på Gotland hos sin ägare Marlene Malmqvist, som tränar för den tidigare landslagskaptenen Sylve Söderstrand.

—”Di Marabou är inte uppstallad hos mig mellan tävlingarna utan bor på Gotland hos sin ägare Marlene Malmqvist. Hon rider honom och tränar för Sylve Söderstrand sedan kommer Di Marabou till mig inför större tävlingar. Nu kommer han hit i veckan för vi gör en start i Strömsholm för att känna av formen inför Göteborg och Lövsta Future Challenge.” berättar Pontus.

Pontus Westergren åker ner till Spanien med fem andra hästar i lastbilen för att rida Sunshine Tour under ett antal veckor men flyger hem för att rida Di Marabou i finalen av Lövsta Future Challenge Jumping Unga Hästar.

Väl på plats i Scandinavium gäller det för Pontus att hålla Di Marabou lugn och avspänd, något som han tror kan bli en utmaning.

—”Så vaken som han är så kommer det att bli en utmaning med publik som sitter så nära. Di Marabou presterar som bäst när han är avspänd, han ser ut som en lite snäll nallebjörn men är har väldigt mycket mer nerv och är mer vaken än han ger intryck av att vara.” säger Pontus Westergren.

Pontus siktar högt och menar att den här möjligheten som Lövsta Future Challenge och Gothenburg Horse Show ger kommer att bli en fantastiskt bra erfarenhet för honom själv och den 7-åriga valacken.

—”Förhoppningen är blågul rosett och seger såklart men jag har ingen riktig koll på hur motståndet ser ut. Det blir en superbra erfarenhet oavsett och jag är taggad inför vår debut i Scandinavium.” säger Pontus.

Finalen av Lövsta Future Challenge Jumping Unga Hästar går under Gothenburg Horse Show och rids i två kvalklasser, 1.30 respektive 1.35, med en avslutande 1.40 final under söndagen. De elva svenska sjuåriga talangerna får chansen att mäta sig mot internationella förmågor på en arena som ger värdefull rutin på vägen mot Grand Prix-nivå.

Fakta:

Lövsta Future Challenge erbjuder tillsammans med Gothenburg Horse Show och Svenska Ridsportförbundet ett fullskaligt koncept för Unga Hästar.

I Lövsta Future Challenge Jumping Unga Hästar har 6-åriga hästar möjligheten att via två kvaltävlingar kvalificera sig till slutfinalen av Lövsta Future Challenge Unga Hästar under Gothenburg Horse Show. Det första kvalet går under Champion of the Youngsters och det andra under Breeders Trophy i Flyinge. Finalisterna från respektive kvaltävling får i finalen under Gothenburg Horse Show tävla mot 10 internationella sjuåriga hästar som bjuds in.

Foto: Ida Ahlsten