Finalister i Friends 2016

Är du nyfiken på finalisterna som rider i Friends? Här kommer lite mer information om var och en av dem.

gunilla_752Gunilla Byström – Vectra
Gunilla och Vectra gör sin andra final i Lövsta Future Challenge Dressage. Förra året slutade de på andra plats. I år vann de kvalet i Kimstad och var tvåa både på Strömsholm och i Lidköping och ligger bra till inför finalen.
Stoet Vectra är född 2005 och e. Silvano – Amiral, uppfödd av Carolin Ljungcrantz och Håkan Kindblom.

minna_elmia_752Minna Telde – Isac
Minna och Isac gjorde en fantastiskt fin uppvisning i Elmia i slutet av oktober. Det blev seger där och det gav dem biljett till finalen i Friends. Isac är en hoppstammad dressyrhäst! Pappan Hip Hop var Maria Gretzers tävlingspartner under många år och hans avkommor skördar fina framgångar på hoppbanorna. Men Hip Hop ger också gång, något som syns hos Isac, som är en elastisk häst med mycket arbetsvilja. Isac är född 2005, e. Hip Hop – Master och är uppfödd av Per-Christer Bengtsson.

mads2_752Mads Hendeliowitz – Latinotanz
Latinotanz är en tysk valack som redan har erfarenhet av internationella segrar. Tillsammans med Mads vann han till exempel tre gånger i franska Vidauban förra året i Prix St Georges, Intermediaire I och Intermediaire I Kür. I år har de satsat på Lövsta Future Challenge och säkrade finalbiljetten under kvalet på Elmia. Latinotanz är född 2006, e. Fidertanz – Latimer och uppfödd av Deckstation Antonius Böckman.

eva_amberson_752Eva Fahlbrink – Amberson
Eva och Amberson blev tvåa i sista kvalet på Elmia och slutade på femteplats på rankingen. Eftersom fyrorna Sofia Möller och Royalist tyvärr inte kommer till start så får Eva och Amberson åka till Friends som reserver. Amberson är född 2005, e. Don Primero – Amiral och mamma Amber tävlades tidigare av Pether Markne. Eva har haft Amberson sedan han var unghäst och utbildat honom upp till Grand Prix.

 
amanda_752Amanda Eklund – Sambucus
Veterinärstudenten Amanda Eklund har utbildat sin Sambucus sedan han var sex år gammal och tillsammans kvalade de till sjuårschampionatet i Falsterbo 2013 och de har tävlat internationellt med placeringar upp till Intermediaire. Amanda har ridit hela livet och kombinerar nu sin elitsatsning i dressyr med veterinärstudier på SLU i Uppsala. Med ”Sune” vann hon sista kvalet på Elmia och säkrade sin finalplats. ”Sune” är född 2006, e. Sandakan – Bernstein.

alva-landerlovsta_752Alva Lander – Herbie Hancock Graftebjerg
22-åriga Alva Lander föll för Herbies ridkänsla och arbetsglädje, trots att han inte såg så mycket ut för världen när hon träffade honom första gången. Nu har de haft en framgångsrik säsong i Lövsta Future Challenge där de vunnit två av fem kval och varit tvåa en gång. Alva tränar för Louise Nathhorst och drömmer om att få rida OS någon gång. Det är hennes första final i Lövsta Future Challenge. Herbie är född 2002 och e. Blue Horse Hertug – Michellino.

Mathilde Hannell vann i vd unga ryttare LFC, Everöd

Mathilde Hannell – Deela Mae
Det blir andra gången Mathilde och stoet Deela Mae äntrar arenan i Friends. Förra året slutade de på en tredjeplats och de är nog taggade på revansch. I sista kvalet på Elmia satte de en fin ritt och blev tvåa. De har också med sig en seger i bagaget, från tredje kvalet i Everlöv. Mathilde har ridit sen hon var liten och var framgångsrik redan på ponny och har representerat Sverige i både NM och EM. Deela Mae är född 1999, e. De Niro – Landino.

sannanilsson_752Sanna Nilsson – Lennox
Det är första gången Sanna och Lennox deltar i finalen på Friends, men Sanna har lång erfarenhet av att tävla på hög och internationell nivå. Som Young Rider har hon ingått i landslaget och deltagit i EM. Hon har också ridit flera SM och har både individuellt och lag-silver från NM. Lennox har hon haft sedan hösten 2015. Han reds tidigare av Cecilia Andrén Dorselius. Lennox är född 1999, e. Laurentianer – Florestan I.