Emma Jönsson och Emelie Nyreröd i ledning efter det första kvalet av Lövsta Future Challenge Dressage

Under lördagseftermiddagen gick säsongens första kvalomgång av stapeln i samband med vårdressyren på Strömsholm. Det blev en spännande eftermiddag på Strömsholm när de unga talangfulla ryttarna och hästarna levererade fina och jämna rundor. Bästa ekipage idag var Emma Jönsson med hennes två hästar och Emelie Nyreröd med Floppy Disc.

Först ut för dagen var de tio unga ryttarna. Det var en rafflande omgång där nya talanger fick möta flera välkända namn. Bäst idag var Lövsta Future Challenge-veteranerna Emma Jönsson och Lina Dolk.

Det blev grand slam för Emma Jönsson, som vann med klassen med Donizetti 39 på 70.490% och tog hem andraplatsen på 70.149% med hennes 9-åriga Gerion även kallad ”Göran”. Tredjeplatsen knep Lina Dolk med valack Languedoc på 67.541%.

—”Jag har haft Gerion i drygt ett år och han är min framtidsstjärna. Det är första året som jag tävlar de här klasserna med honom och jag ser fram emot att se han utvecklas vidare!” sa en glad Emma efter klassen.

Näst på tur var de unga hästarna som även de gjorde bra ifrån sig och slogs om de värdefulla poängen i jakten på finalplatserna. Det var jämnt i toppen men till slut var det Emelie Nyreröd med Floppy Disc som stod som vinnare på 71.226% följt av Sofie Lexner med svarta valacken Danny Black på en andraplats med 70.588%.

—”Det var jätteroligt idag! Floppy Disc har känts väldigt bra under hela vinterträningen men eftersom han har rätt mycket nerv gäller det att få till det på banan med och det tyckte jag vi fick idag.” sa Emelie Nyreröd.

Nästa kvaltillfälle går av stapeln den 18 april på Lidköpings Ridklubb.

Lövsta Future Challenge Dressage ranking efter första kvalet hittar du här.
Resultat för U25-ryttarna på Strömsholm.
Resultat för de Unga Hästarna på Strömsholm.

Foto: Malin Larsson