Emma Jönsson och Tinne Vilhelmson Silfvén vinnare av Lövsta Future Challenge Dressage tredje kvaltävling

Det tredje kvalet av Lövsta Future Challenge Dressage avgjordes i strålande soligt höstväder under söndagsförmiddagen på Flyinge. Det var en spännande kvalomgång med många fina rundor men till slut var det rutinerade Emma Jönsson med Gerion som tog hem segern för U25-ryttarna och Tinne Vilhelmson Silfvén med Van Vivaldi 1286 som tog hand om segern bland de Unga Grand Prix hästarna.

Det var totalt 22 ekipage som kom till start under söndagens två inledande klasser för dagen. Talangfulla Emma Jönsson och Gerion bjöd på en fin uppvisning och domarna gillade vad de såg. De belönade ekipaget med oslagbara 72,304% vilket resulterade i en vinst för Emma även idag. Emma Jönsson har med sig en andraplats och en seger med Gerion från tidigare kvaltävlingar och dagens seger ger 40 poäng. Ekipaget har nu totalt 114 poäng vilket betyder att de fortsätter behålla förstaplatsen i rankinglistan.

-”Så nöjd med min häst och jag älskar att rida Lövsta Future Challenge! Det är ett superbra mellansteg för oss unga ryttare, en möjlighet att samla erfarenhet innan vi tar steget upp till de svåraste Grand Prix-klasserna. Det här är mitt sista U25-år så jag hoppas att jag kan rida Lövsta Future Challenge för Unga Hästar nästa år.” Säger Emma Jönsson.

Lina Dolk med Languedoc red hem andraplatsen på 67,696% tätt följt av stjärnskottet Elin Mattsson med sin Beckham på 66,519%.

Sen var det dags för de Unga Grand Prix hästarna att slåss om de värdefulla poängen i jakten på en finalplats. Det var en jämn klass med många fina rundor ifrån de Unga Grand Prix hästarna. Det var till slut Tinne Vilhelmson Silfvén med vackra hingsten Van Vivaldi 1286 som tog hem segern med marginal idag. Domarna belönade dem med hela 71,667%. Hemmaryttarna Ebba von Essen med Dora knep andraplatsen på 68,530% och Maria von Essen med Leopold slutade på en tredjeplats med sina 66,814%.

Den fjärde kvaltävlingen går av stapeln den 24-25 oktober på Lidköpings Ridklubb.

Här hittar du den nuvarande poängställningen.

Foto: Roland Thunholm