Emma Jönsson och Tinne Vilhelmson Silfvén vinnare i Lövsta Future Challenge andra kvalomgång!

Idag gick den andra kvaltävlingen av Lövsta Future Challenge Dressage av stapeln under tävlingarna på Grevagårdens Ryttarförening. Det blev en spännande kvaltävling, både ryttare och hästar var taggade på att starta igång igen efter vårens tävlingsuppehåll till följd av Covid-19. Efter två jämna klasser var det Emma Jönsson tog hem segern bland U25-ryttarna och Tinne Vilhelmson Silfvén som knep segern bland de Unga Grand Prix Hästarna.

Det var åtta ekipage som kom till start i klassen för de unga ryttarna som reds i Intermédiere II. De unga ryttarna bjöd på fina ritter och efter en jämn kamp var det rutinerade Emma Jönsson, med nioåriga valacken Gerion, som tog hem segern på 71,029%. Emma och Gerion har med sig en andraplats från den första kvalomgången, som gick av stapeln i mars, vilket betyder att Emma leder poängligan med sina otroliga 74 poäng.

—”Det kändes jättebra, jag fick en jättefin känsla och jag är superglad att det räckte till en vinst idag. Planen är att fortsätta rida Lövsta Future Challenge kvalen så får vi se vad händer härnäst!” sa en glad Emma Jönsson efter vinsten.

Det var jämnt i toppen och inte långt efter var Mathilda Andersson Antelli och Chicago 129 med sina 69,853% följt av Lina Dolk med Languedoc som slutade på en tredjeplats med sina 69,755%.

I klassen för de Unga Grand Prix Hästarna var det tio ekipage som gjorde upp om de värdefulla poängen. Även här var det jämnt i toppen men det var erfarna Tinne Vilhelmson Silfvén med uttrycksfulla hingsten Van Vivaldi 1286 som tog hand om segern på 70,147%.

—”Han kändes fantastiskt fin idag. Vi hade några missar men jag fick en superkänsla!” sa Tinne efter ritten.

Anette Christensson med valacken Edwin slutade på en andraplats med sina 69,510% och med minsta marginal, 69,461%, slutade Emelie Nyreröd och Floppy Disc på en tredjeplats.

Den tredje kvaltävlingen, som skulle gått av stapeln i samband med Elitdressyren på Djursholm vecka 37, har blivit inställd till följd av Covid-19. Det tredje kvalet av Lövsta Future Challenge går istället under dressyrveckan av Breeders Trophy den 23 – 27 september. Mer information om de återstående två kvalen kommer.

Här hittar du den nuvarande poängställningen inför nästa kvaltävling.

Foto: Malin Larsson