Ett säkert vårtecken – Premiär för Lövsta Future Challenge Dressage

På lördag är premiär för Lövsta Future Challenge Dressage 2017. 31 ekipage är anmälda i det första kvalet. Tävlingsplatsen är Strömsholm och Lövsta Future Challenge ingår i Strömsholms nationella meeting Vårdressyren.

Nu börjar resan mot finalen i Friends, som rids i slutet av november. Hittills är 42 ekipage anmälda, 23 i avdelningen för Unga hästar och 19 i avdelningen för Unga ryttare.

Att lägga vårt första kval på Strömsholm känns naturligt, då det är riktigt proffsigt och bra arrangemang. Vi strävar alltid efter att samarbeta med de bästa arrangörerna vi har i landet. Strömsholm ligger mig lite extra varmt om hjärtat också, då jag utbildat mig här under fyra år, säger Peter Härnstam projektledare LFC Dressage.

I år är det Lövsta Future Challenge Dressages sjätte år. Målsättningen är att skapa fler internationellt gångbara Grand Prix-ekipage och bland de tidigare deltagarna som utmärkt sig finns ett OS-ekipage (Mads Hendeliowitz/Jimmie Choo SEQ), en nordisk mästare (Caroline Darcourt/Paridon Magi) och internationellt framgångsrika ekipage som Emilie Nyreröd/Miata, Charlotte Haid Bondegaard/Roberto des Frettes och Tinne Vilhelmson Silfvén/Benetton Dream FRH 1301. Bland de Unga ryttarna hittar vi bland andra Marina Mattsson, Mathilde Hannell och Sanna Nilsson som alla ingick i silverlaget i EM för U25-ryttare i Aachen förra sommaren.

– Att LFC skulle bli den succé det blivit hade vi nog inte vågat tro! Att ha förmånen att arbeta med denna tävling är riktigt roligt och det är fantatiskt se vad det faktiskt gjort för svensk Dressyrsport, säger Peter Härnstam.

Foto: Fredrik Jonsving/jonsvingphoto.se