Evelina Tovek bäst i första kvalet

evelinatovek

Evelina Tovek på Oz de Breve var bäst av Lövsta Future Challenge Jumping U25-ryttarna i Flyinge under Flyinge Indoor. Här rider Evelina dock Optik I. Foto: Haide Westring.

Under veckan har Elit-tävlingarna i Flyinge – Flyinge Indoor med bland annat Volkswagen Grand Prix – pågått och samtidigt har det också varit den första kvalomgången av Lövsta Future Challenge Jumping U25. Sveriges bästa U25-ryttare rider om kvalpoäng i klasser från 145 och uppåt, kvalpoäng som i slutänden kan ge dem en inbjudan till Gothenburg Horse Show och en möjlighet att tävla mot världseliten.

En biljett till Göteborg och Scandinavium ger nämligen de totalt fem U25-ryttarna, som får chansen, rätten att ställa upp i alla klasser utom världscupen och vissa specialklasser. Det är en fantastisk chans att skaffa sig mer erfarenhet på en internationell arena och med internationellt toppmotstånd.

Bäst i det första kvalet var Evelina Tovek på hästen Oz de Breve (e. Dollar Du Murier – Grand Veneur, uppf. Xavier Remy och äg. GT Elite Scandinavia AB). Tillsammans plockade totalt 55,8 poäng och la sig därmed före tvåan Victoria Wallenstam på Capitano Paul Z, som slutade på 48,5 poäng.

Hela rankinglistan hittar du på www.equipe.nu.

Nästa kvalmöjlighet blir den 6-8 februari på Helsingborgs Fältrittklubb.

Följ Lövsta Future Challenge på instagram @lovstafuturechallenge eller hashtagen #lövstafuturechallenge.