Fem finalister fick biljetter till Scandinavium

emmaemanuelsson

Emma Emanuelsson och Coralle (Maloubet de Pleville (SF) 1039 – Candaletto, uppf. GullBritt Melin) vann dagens kval i Lövsta Future Challenge Jumping. Tillsammans är de ett av totalt tio ekipage som får åka till finalen under Gothenburg Horse Show i Göteborg i februari. Foto: Haide Westring

På Flyinge har nu andra kvalet i Lövsta Future Challenge Jumping avgjorts i samband med Svenskt Avel och Sportchampionat. Fem finalbiljetter till Gothenburg Horse Show stod på spel och de lyckliga finalisterna blev: Emma Emanuelsson/Coralle, Stephanie Holmén/Main Road och Uncle Blue, Nicole Holmén/Certina och Jüri Sokolowski/Sundance.

För att kunna kvala till finalen krävs att hästen är ansluten till Breeders Trophy. Lövsta Future Challenge är heller inte öppen för fölston. De fem sexåringarna är alla svenskfödda och när de kommer till Scandinavium i februari nästa år får de möta internationellt motstånd, på en internationell arena.
– Det viktigaste med Lövsta Future Challenge Jumping är att det mynnar ut i ett direkt besked på var svensk avel står i ett internationellt perspektiv. De hästar som går vidare från de båda kvalen till Scandinavium får ju tävla internationellt redan som sjuåringar och möter också internationellt motstånd i samma åldersgrupp, säger Tomas Torgersen, verksamhetsledare på Svenskt avel och sportchampionat och tävlingsledare för Gothenburg Horse Show.

Ekipagen har vaskats fram under två kvalomgångar under veckan som gått och så finalen idag, där de hoppade 135 i bedömningen A:0 med omhoppning.

stephanie

Stephanie Holmén kvalade två hästar till Gothenburg Horse Show, dels Main Road (Heartbeat 95208 – Irco Marco 662 Uppf. Marina Björkman Team AMY HB), dels Uncle Blue (Chacco Blue 95213 – Robin Z 723 Uppf. Rapidsrock AB). Foto: Haide Westring

– Finalomgången var utslagsgivande med rätt många bommar som föll och de ekipage som kvalificerade sig till finalen i Scandinavium håller verkligen hög klass. Över huvud taget var det genomgående hög klass på både hästar och ryttare idag och jag ser fram emot finalen i Lövsta Future Challenge Jumping i Göteborg där vi kommer kunna profilera svenska ekipage på bästa sätt, säger Emelie Broman, en av initiativtagare till Lövsta Future Challenge Jumping.

Lövsta Future Challenge Jumping drog igång efter sommaren i år och har den här omgången bestått av två kval och så finalen i Göteborg i februari. Nästa år är planen att Lövsta Future Challenge Jumping även ska omfatta unga ryttare och därmed närmar sig hoppningen dressyren i sitt upplägg.