Filip Ågren siktar på biljett till Gothenburg Horse Show

Inför det sista kvaltillfället för Lövsta Future Challenge Jumping U25 som rids under Gina Tricot Grand Prix i Borås ligger Filip Ågren på en fjärdeplats i tabellen. Han kommer till Borås med siktet inställt på att plocka tillräckligt med poäng för att bli en av de tre som får en biljett till Gothenburg Horse Show.

Lövsta Future Challenge Jumping U25 går över tre kvaltillfällen där de anmälda ryttarna plockar poäng i klasser från 1.45 och uppåt. Publiken kan följa de U25-anslutna ryttarna under meetinget tack vare de gröna LFC-armbindlar som ryttarna bär under tävlingarna. Toppar rankinglistan efter de två första kvaltillfällena gör Cornelia Rylén dubbelt upp med hästarna Rasputin och Carina van de Zuuthoeve. Rebecca Hallberg Fisher med Urco d´Hoyo ligger på en tredje plats tätt följd av Filip Ågren på fjärde plats.

Till Borås tar jag med mig min bästa häst Cardina och planen är att starta Grand Prix kvalet på fredag. Förhoppningsvis gör vi det så bra att jag får lov att starta söndagens Grand Prix. Målet är självklart att försöka ta tillräckligt med poäng för att få en av platserna till Gothenburg Horse Show, säger Filip Ågren.

Tre ryttare får finalbiljetterna till Gothenburg Horse Show och vilka det blir vet vi efter söndagens Grand Prix i Borås. Förutom de platserna har landslagsledningen dessutom möjlighet att dela ut ytterliga två biljetter. I Göteborg kommer U25-ekipagen att kunna rida alla klasser utom världscupen och vissa specialklasser. Den ryttare som gör bäst ifrån sig och tar flest poäng får ta emot Lövsta Future Challenges meetingpris.
Precis som under övriga kvaltävlingar kan U25 ryttarna plocka poäng i alla klasser i 1,45 m och högre.
– Att få möjligheten att tävla under Gothenburg Horse Show skulle vara det absolut största i min karriär så här långt! Jag tycker att det är en fantastisk möjlighet för oss unga ryttare som ger oss ovärderlig erfarenhet för framtiden, säger Filip.

Foto: Fredrik Jonsving/jonsvingphoto.se