Finalisterna klara – de gör upp i finalen av Lövsta Future Challenge Dressage 2019!

Under lördagen avgjordes det femte och sista kvalet av Lövsta Future Challenge Dressage under tävlingarna på Linköpings Fältrittklubb. Efter en spännande kvalomgång stod det klart vilka åtta ekipage som tagit sig till Lövsta Future Challenge Dressage final under Sweden International Horse Show.

Under fem kvaltävlingar har ekipagen haft möjlighet att kvala till finalen av Lövsta Future Challenge Dressage. I den sista kvalomgången red ekipagen för första gången under säsongen samma program som de kommer att rida i finalen, FEI Grand Prix U25 vilket innebar en ökad svårighetsgrad. Dessutom är koefficienten på poängen höjd till 1.5 vilket innebar att sista omgången blev extra spännande både i klassen för U25-ryttarna och i klassen för de Unga hästarna.

Lördagen inleddes med klassen för U25-ryttarna där ledaren i poängligan, Alva Lander och Herbie Hancock Graftebjerg, tog hand om segern med 69,915%. Med 68,205% knep Cecilia Bergåkra och Duschesse andraplatsen tätt följt av Emelie Aldenfalk och Winton på 67,692%.

-”Jag är fantastisk glad över min häst! Det ska bli riktigt kul att få avsluta min U25 period genom att rida Lövsta Future Challenge finalen i Friends Arena.” sa Alva Lander.

I klassen för de Unga Hästarna stod Johanna DueBoje med sitt fuxsto Mazy Kövenhöj som segrare och domarna belönade dem med 71,795%. Emelie Nyreröd och Floppy Disc säkrade en finalplats med sina 67,521% och slutade på en andraplats följt av Sofie Lexner och Danny Black med 66,795% på en tredjeplats.

-”Jag ser verkligen fram emot att få rida Mazy i Friends Arena. Det är fantastiskt att Lövsta Future Challenge finns och ger oss den här möjligheten, det betyder verkligen mycket i utveckling av Grand Prix-hästar i Sverige.” sa Johanna DueBoje efter sin ritt.

De kvalade ekipagen till finalen utav Lövsta Future Challenge Dressage är:

U25

  • Alva Lander, Herbie Hancock Graftebjerg, 144 poäng
  • Isabella Tovek, Happiness 26, 108 poäng
  • Lina Dolk, Languedoc, 95 poäng
  • Emelie Aldenfalk, Winton, 88 poäng

Unga Grand Prix Hästar

  • Johanna DueBoje, Mazy Klövenhöj, 180 poäng
  • Emilie Nyreröd, Floppy Disch, 125 poäng
  • Ida-Linne Lundholm, Empire, 111 poäng
  • Kristian von Krusenstierna, It’s Ad Hoc, 102 poäng

Finalen av Lövsta Future Challenge Dressage rids på Friends Arena den 29 november under Sweden International Horse Show.

Se alla resultat från dagens klasser på Equipe här. Se hela rankinglistan här.

Foto: Malin Larsson