Framtidens stjärnor redo att äntra Scandinavium!

Lövsta Future Challenge och Gothenburg Horse Show ger fler talanger än någonsin chansen att rida i den fantastiska arenan Scandinavium. Tio av Sveriges bästa sjuåriga hopphästar och de fem bästa U25-ryttarna ska slåss om placeringarna i finalen av Lövsta Future Challenge Jumping U25 & Unga Hästar. Dessutom ska sex talangfulla U25-ekipage från tre olika nationer mötas i Lövsta Future Challenge International Dressage.  

Det är dags för morgondagens stjärnor och blivande landslagsryttare att äntra Scandinavium. I samarbete med Gothenburg Horse Show och Svenska Ridsportförbundet ger Lövsta Future Challenge i år hela 30 stycken unga talanger – både hästar och ryttare – chansen att skaffa den rutin och erfarenhet som krävs för att nå internationell Grand Prix-nivå.

Förutom att årets finaler av Lövsta Future Challenge Jumping U25 & Unga Hästar traditionsenligt går av stapeln under Gothenburg Horse Show är det även premiär för Lövsta Future Challenge International Dressage. De internationella U25-ryttarna rider U25 Grand Prix på onsdagen för att därefter mötas Grand Prix Kür på fredagen.

—”Vi är stolta över att vi tillsammans med Lövsta Future Challenge, för sjätte året i rad, lyfter unga blivande stjärnor under Gothenburg Horse Show. Det är fantastisk att vi i år även ger internationella dressyrtalanger chansen att känna på Scandinaviums speciella atmosfär. Ridsporten är en livslång sport och just därför är det viktigt att vi ger unga talanger rätt förutsättningar för att etablera sig på en internationell Grand Prix-nivå.” säger Thomas Torgersen.

Lövsta Future Challenge Jumping U25 är satsningen som ger Sveriges bästa ryttare upp till och med 25 år, chansen att skaffa sig värdefull rutin i ett internationellt sammanhang. Årets finalister; Janelle Larsson, Rebecca Hallberg Fischer, Mikaela Gustaphson, Hedda Wallin och Alice Tapper är de som får chansen att möta världseliten under tävlingarna i Göteborg. Publiken känner igen U25-ryttarna på den gröna armbindeln och de unga ryttarna kan tävla i alla klasser, utom själva världscupen och i vissa specialklasser. Precis som under säsongens kvaltävlingar plockar U25-ryttarna poäng i alla 1,45-klasser samt högre, den ryttare som samlat flest poäng får ta emot meetingpriset på söndagen.

De tio svenska unga hästarna som har tagit sig till finalen i Göteborg har kvalat under Champion of the Youngsters och Breeders Trophy i Flyinge. Lövsta Future Challenge Jumping Unga Hästar går över tre klasser i 1,30; 1,35 och 1,40 i den rafflande finalen under söndagen. De tio svenska nu sjuåriga talangerna som kvalat får chansen att mäta sig mot jämnåriga internationella förmågor på en arena som ger värdefull rutin på vägen mot de högsta klasserna. Lövsta Future Challenge bjuder även in uppfödarna till de tio svenska hästarna så att de kan ta del av deras uppfödningarnas framgångar i Scandinavium.

Deltagarlista för LFC International Dressage.

Deltagarlista LFC Jumping U25.

Deltagarlista LFC Jumping Unga Hästar.