Grand Slam för Tovek och revansch för DueBoje när andra kvalet av Lövsta Future Challenge avgjordes

Det var jämnt i topp tre för de Unga Ryttarna medan Johanna DueBoje vann en klar seger i klassen för de Unga Hästarna.

Johanna DueBoje och Mazy Klövenhöj var på väg emot ett riktigt fint resultat redan på Strömsholm när Lövsta Future Challenge första kval gick av stapeln – när stoet oturligt nog bet sig i tungan och fick uteslutas. Idag fick de sin revansch. Efter en härlig ritt som belönades med 72,549% lämnade hon konkurrenterna bakom sig.

16 ekipage kom till start i dagens klass för Unga Hästar, men ingen kunde hota DueBoje. Den som kom närmast var Ida-Linn Lundholm och Empire som knep andraplatsen på 67,990%. Trea var Kristian von Krusenstierna med It´s Ad Hoc.

Jämnt i toppen var det däremot i klassen för de Unga Ryttarna. Isabella Tovek gjorde sin säsongsdebut av Lövsta Future Challenge med den äran. Hon knep förstaplatsen med Happiness 26 med 67,794% och slog därmed sig själv med sin Sam Donnerhall där resultatet landade på 67,696%.

Årsdebut gjorde även Alva Lander som med Herbie Hancock Graftebjerg slutade på tredjeplats, strax efter Isabella med 67,598%.

” Båda hästarna kändes fina idag. Mitt mål för året är en finalplats i Friends och vi siktar även mot en plats i EM-laget. Självklart vore det även fantastiskt kul att få rida Lövsta Future Challenge International under Stockholm Horseweek med”, säger en glad Isabella.

Samtliga resultat hittar du här och du hittar även sändningarna i arkivet hos Equisport.

Foto: Anders DueBoje