Gudrun Patteet tog hem segern i Lövsta Future Challenge Unga Hästar!

En spännande helg med många fina rundor från både Lövsta Future Challenge Jumping Unga Hästar och U25-ryttarna avgjordes allt under söndagen i Scandinavium. Det blev till slut Gudrun Patteet som stod som vinnare för de Unga Hästarna och Filip Ågren som tog hem segern i Lövsta Future Challenge Jumping U25.

Lövsta Future Challenge Unga Hästar gick över tre klasser 130, 135 och 140 i den spännande finalen under söndagen.  Det var 11 svenska sjuåriga talanger som fick mäta sig mot varandra och möta internationellt motstånd under finalen. Av de 16 ekipagen som kom till start var det 5 av dem som klarade banan och gick vidare till omhoppningen. Efter en spännande omhoppning var det Gudrun Patteet och stoet Sea Coast Monalisa van’t Paradijs som tog hand om segern och bästa svensk blev Stephanie Holmén med valacken Cash du Talus.

-”Det är första gången min häst tävlar i en sån här stor arena. Det är en bra erfarenhet för henne att vara här och få känna på den här typen av tävlingar där svårighetsgraden ökar under meetinget. Nu kommer hon få lite vila innan vi tar oss an fler tävlingar under sommaren.” berättar Gudrun

Även Stephanie Holmén är nöjd med sina starter tillsammans med Cash du Talus under meetinget.

-”Det blev lite för mycket i omhoppningen för honom idag men jag är riktigt nöjd med honom. Det är superbra att Lövsta Future Challenge ger unga hästar den här chansen att få känna på de större tävlingarna och känna på atmosfären!”

Stephanie Holmén kommer att klimatkompenseras under ett års tid. I klimatkompensationen räknas utsläpp från resor in och det kommer att landa på ungefär sju ton koldioxid som kompenseras.

Foto: Sara Hellner