Händelserik final när Lövsta Future Challenge Dressage 2017 avgjordes!

Foto: Fredrik Jonsving

På fredag förmiddag avgjordes finalen av Lövsta Future Challenge Dressage på Sweden International Horse Show och publiken bjöds på en härlig uppvisning! Överst på prispallen bland de unga ryttarna stod Lina Dolk – Biggles 1015 och bland de unga hästarna gick Sandra Dahlin – Ichi segrande ur striden.

För att sätta extra krydda på finalen kommenterades den av landslagsryttaren Patrik Kittel tillsammans med sin sidekick Cathrine Dufour och de var mycket imponerade både av ryttarna och av fina hästar!

Klassen började med U25-ryttarna och Mathilde Hannell var den första att göra entré på Friends Arena. Med sin EM-partner Deela Mae har hon haft en riktigt fin säsong och de visade upp en fin och harmonisk ritt som gav 67,767%. Isabella Tovek på Happiness 26 var nästa ekipage ut och de fick fint beröm av Patrik Kittel och ett resultat som landade på 66,953 procent.

Även Lina Jönsson och Quentin fick fint beröm av radarparet Kittel och Dufour som särskilt betonade de fina piruetterna. Slutresultatet för Lina och Quentin blev 68,837 procent.

I ett mycket jämnt startfält gick Lina Dolk segrande ur striden. Tillsammans med sin Biggles bjöd hon på en riktigt härlig ritt som var i det närmaste felfri! De belönades med fina procent av domarkvintetten Gustav Svalling, Christof Umbach, Dietrich Plewa, Annette Fransén Iacobaeus och Susanne Baarup, vilket räckte till en seger med ett resultat på över 70%.

-Jag har aldrig ridit på Friends förut och detta har varit min dröm sedan jag var liten! Jag är säker på att Biggles älskar Friends lika mycket som jag gör, sa den överlyckliga vinnaren Lina Dolk.

Bland de unga hästarna inledde Märit Olofsson Nääs och Strolchi. De såg ut att trivas väldigt bra inne på arenan men det blev tyvärr en felridning vilket gjorde att de landade på 64,791 procent efter avdrag.

Jennifer Svensson var näst ut med godkände hingsten Sibelius 1315 som är familjens egen uppfödning. I dag var han tyvärr inte med på noterna och Jennifer valde att gå ut.  Även Cecilia Kristoffersen och
Hampuz M.Ge hade det bitvis kämpigt med en del spänningar längs vägen och slutade på 58,86 procent.

Sandra Dahlin och härliga Ichi har haft en suverän säsong och nu var de även bäst när det gällde! De såg ut att trivas alldeles utmärkt inne på Friends arena och glänste verkligen i både piaffen och passagen.  Ekipaget fick idel lovord från Kittel och Dufour och det var en strålande glad vinnare som fick ta emot prischecken på 40 000 kronor.

-Det var väldigt roligt att rida därinne! Kanske att jag ”safeade” lite för mycket, mer än vad jag egentligen behöver, hon tog miljön väldigt bra, säger Sandra efter vinsten.

 

Resultat Unga Ryttare:

Lina Dolk- Biggles 1015 (70,023 %)

Lina Jönsson- Quentin (68,767 %)

Mathilde Hanell- Deela Mae (67,767 %)

Isabella Tovek- Happiness 26 (66,953 %)

Resultat Unga Hästar:

Sandra Dahlin- Ichi (68,628)

Märit Olofsson Nääs- Strolchi (64,791 %)

Cecilia Kristoffersen- Hampuz M.Ge (58,790 %)

Jennifer Svensson- Sibelius 1315 (Utg.)