Hedda Wallin och Eumosa redo för slutstriden om finalbiljetterna till Lövsta Future Challenge Jumping U25!

Den 21 – 24 mars är det dags för den sista kvaltävlingen av Lövsta Future Challenge Jumping U25 som rids under Borås Grand Prix. Inför kvaltävlingen ligger Hedda Wallin och Eumosa på en andraplats med siktet inställt på att ta tillräckligt många poäng för att bli en av de tre som får en biljett till Gothenburg Horse Show. Efter söndagens Grand Prix vet vi vilka ekipage som kvalat till Göteborg.

I Lövsta Future Challenge Jumping U25 får de anmälda ryttarna plockar poäng i klasser från 1.45 och uppåt. Publiken kan följa de U25-anslutna ryttarna under meetinget tack vare de gröna LFC-armbindlar som ryttarna bär under tävlingarna. Efter de första kval tillfällena toppar Sissela Smith med hästen Charmonix CC rankingen och strax därefter ligger Hedda Wallin med Eumosa följt av Ottilia Lundgren med A Brightwood Urse Major.

Hedda berättar att hon tycker att hennes häst Eumosa är i en superbra form. Nyligen var Hedda och Eumosa i Danmark, Herning och tävlade i en CSI3*. Planen inför kvalet i Borås är att rida som vanligt utan att fundera för mycket på rankingen.

”Jag tänker bara göra min grej, inte tänka för mycket på rankingen och se det som en vanlig tävling. Är man tillräckligt bra så kvalar man, målet är såklart att kvala till Göteborg. Det är en fantastisk möjlighet så jag ska göra det bästa jag kan!”

Det är 25:e året i rad som Borås Grand Prix körs. Sara Eriksson, ridhuschef på Borås Fältrittklubb, berättar att det är den roligaste tävlingen att arrangera under året. De lägger alltid lite extra mycket krut på att ha ett fint underlag, fina hinder och bra uppstallning för alla ekipagen så att de ska vilja komma tillbaka.

”Det är alltid många som är med i Lövsta Future Challenge-kvalen så det är roligt att ha med det på Borås Grand Prix årligen. LFC hjälper oss att höja statusen på tävlingen och det drar fler startande ekipage, så för oss är det ett roligt och viktigt samarbete. Dessutom är det kul att unga ryttare får en chans att vara med på de stora tävlingarna.”

Det är tre ryttare som får finalbiljetterna till Gothenburg Horse Show, efter söndagens Grand Prix i Borås vet vi vilka det är. Utöver de tre biljetterna har även landslagsledningen möjlighet att dela ut två biljetter. Under tävlingarna i Göteborg kan U25-ekipagen rida alla klasser förutom världscupen och vissa specialklasser. Det ekipaget som samlar flest poäng får ta emot Lövsta Future Challenges meetingpris.

Följ tävlingen i realtid på LFC U25 rankinglista här.