Hjälp oss hitta hästsveriges bästa hållbarhetsinitiativ!

Sedan 2016 har Lövsta Future Challenge delat ut ett årligt pris för att uppmuntra och lyfta fram hållbarhet inom hästnäring och ridsport. Priset delas ut i samband med Gothenburg Horse Show och juryn söker nu årets pristagare.

Hästfolket lever och verkar nära djuren, jordbruket och naturen. Det finns ett växande engagemang för miljö och hållbarhet som väcker ett behov av smarta lösningar, nya produkter och inspiration.  Just därför delar Lövsta Future Challenge ut ett årligt hållbarhetspris med syfte att sprida goda exempel och inspirera fler att börja arbeta med frågan.

-”Genom vårt pris vill vi lyfta alla sorters initiativ och lösningar som kan inspirera andra.  För det är ju så; ingen kan göra allt men alla kan göra något.” Säger Alexandra Mörner, ordf. i juryn för LFC Hållbarhetspris.

Det finns många goda exempel bland vinnare och nominerade genom åren. Stall Kvickstorp med sin finurliga och budgetvänliga lösning att ta tillvara på regnvattnet för bevattning av ridhusunderlaget. Malmö Civila Ryttareförening prisades sin öppna verksamhet för alla som vill komma nära hästen. Två andra bra initiativ vi lyft fram är Ridesum som gör det möjligt för ryttare att träna med digitala hjälpmedel och Foderhjälpen som hittade listigt sätt att ta till vara på vall som inte utnyttjades under den extremt torra sommaren 2018. 

Hjälp oss att hitta årets pristagare

Årets prisutdelning närmar nu sig och vi söker med ljus och lykta efter landets bästa initiativ.  Priset kan delas ut till initiativ, organisationer, personer eller företag men även till produkter och tjänster som kan bidra till en positiv förändring och en hållbar ridsport och hästnäring.

Med hållbarhet menar vi sådant som en lång tid framöver skapar bättre förutsättningar för planeten och allt som lever här och som samtidigt är ekonomiskt gångbart. Pristagaren får biljetter till Gothenburg Horse Show och 10.000:- för att kunna göra mer av det som är bra.

Maila oss din nominering och du kan såklart nominera dig själv också!
Senast den 16 december 2019 vill vi ha ditt bidrag.
För mer information om priset läs här http://lovstafuturechallenge.se/lfcs-hallbarhetspris/

Nomineringar och frågor kontakta:
Ordförande i juryn för LFC Hållbarhetspris
Alexandra Mörner
E-post: alexandra.morner@axeljohnson.se
Mobil: +4670-866 04 19

Foto: Ingalill Snitt