Isabella Tovek och Johanna Due-Boje vinner finalen av Lövsta Future Challenge Dressage 2019!

På fredag förmiddag avgjordes finalen av Lövsta Future Challenge Dressage under Sweden International Horse Show på Friends Arena. Fyra unga ryttare och fyra unga hästar gjorde upp om 200 000 kr i den prestigefyllda finalen. Det var till slut Isabella Tovek med Happiness 26 och Johanna Due-Boje med Mazy Klövenhöj som tog hem segern.  

För att sätta extra krydda på finalen kommenterades den av landslagsryttaren Patrik Kittel tillsammans med världsettan Isabell Werth som var båda mycket imponerade av de unga ryttarna och de unga Grand Prix-hästarna. Finalen reds precis som den sista kvalomgången i FEI Grand Prix U25, som även kallas ”kort Grand Prix”.

Det var Isabella Tovek och stoet Happiness 26 som red hem segern på 70,103% och visade domarna och publiken att de är ett ekipage för framtiden. Lina Dolk och Languedoc gjorde sin tredje start i Friends Arena och tog hand om andraplatsen. Emelie Aldenfalk med sin trotjänare Winton bjöd på en fin ritt och slutade med en tredjeplats, följt av Alva Lander med Herbie Hancock Graftebjerg på en fjärdeplats.

-”Jättekul att få den här möjligheten att få rida i Friends Arena. Jag är jättenöjd med min häst som var avslappnad och lyssnade fint på mig. Jag vill tacka Lövsta Future Challenge som ger oss den här chansen innan vi U25-ryttare tar klivet upp som seniorer.” Sa Isabella Tovek.  

Efter de unga ryttarna var det dags för de unga hästarna. Det var Johanna Due-Boje med Mazy Klövenhöj som var oslagbara på 69,821% och vann finalen för de unga hästarna. Patrik Kittel och Isabell Werth lovordade ekipaget och gratulerade Johanna till sin häst i världsklass.

-”Min häst skötte sig fint och var jätteduktig inne på arenan. Jättehäftigt att få kommentarer från Isabell under ritten också. Lövsta Future Challenge betyder jättemycket för svensk dressyr och det sporrar unga ryttare så väl som seniorer att utveckla sina unga hästar.” Sa Johanna Due-Boje.

Det var en känslosam sista ritt för Ida-Linn Lundholm med Empire som är såld, domarna belönade ekipaget med 65,128% vilket gav dem en andraplats. Anna Svefors och Flawless slutade på en tredjeplats, följt av Emelie Nyreröd med Floppy Disc på en fjärdeplats.

Totalt red ryttarna om prispengen på 200 000 kronor, varav de två lyckliga segrarna vann 40 000 kronor vardera. Samtliga resultat från finalklasserna finns på Equipe.

Foto: Roland Thunholm