Lövsta Future Challenge-ryttaren Janelle Larsson vinner Flyinge Indoor 1,50 Grand Prix!

Under Flyinge Indoor var det den andra möjligheten för U25-ryttarna i Lövsta Future Challenge Jumping U25 att samla poäng till finalen. Bäst av de 14 ryttarna som startade på Flyinge var en av de yngsta ryttarna i startfältet, Janelle Larsson med hingsten Staralme Esc Z. 

Under söndagens 1,50 Grand Prix-klass levererade U25-ryttarna fina rundor. Janelle Larsson med Staralme Esc Z och Sissela Smith med Charmonix CC tog sig båda till den spännande omhoppningen. Till slut var det Janelle Larsson som stod som segrare i söndagens 1,50 Grand Prix-klass. Hon leder därmed också rankinglistan för Lövsta Future Challenge Jumping U25.

-”Jag hoppades såklart att jag skulle vara felfri men jag trodde inte att det skulle räcka till en vinst idag! Det hade varit en fantastisk upplevelse att få rida Lövsta Future Challenge finalen i Göteborg, vi får se hur jag ligger till i rankinglistan. Inför en sådan utmaning är det viktigt för mig att jag känner att jag har en chans att prestera på topp.” sa Janelle Larsson efter ritten.

De två ryttarna med flest poäng efter de tre kvaltävlingarna får en inbjudan till Lövsta Future Challenge final under Gothenburg Horse Show. Där kan de rida alla klasser utom världscupen och specialklasserna. Utöver de två ryttarna kan ytterligare tre ryttare tas ut av Lövsta Future Challenge, GHS och hoppningens landslagsledning.

Det sista och avgörande kvaltillfället går av stapeln under Borås Grand Prix 6-9 februari 2020.

Aktuell rankinglista för Lövsta Future Challenge Jumping U25 finns på Equipe.

Foto: Yvonne Karlsson