Janelle Larsson och Staralme Esc Z bästa U25-ekipage i Lövsta Future Challenge Jumping U25!

Efter en spännande helg där de unga talangerna, båda hästarna och ryttarna, har levererat många fina rundor inne i fantastiska Scandinavium så avgjordes allt under söndagen. Det var till slut födelsedagsbarnet Victoria Gulliksen med stoet Ibiza som stod som vinnare i den avgörande 1.40-klassen för de unga hästarna. Bästa U25-ryttare 2020 är blott 17 år gamla Janelle Larsson med hennes fuxvalack Staralme Esc Z.

Lövsta Future Challenge Jumping U25 är satsningen som ger Sveriges bästa ryttare chansen att skaffa värdefull rutin i ett internationellt sammanhang. Årets fem U25-finalister; Janelle Larsson, Rebecca Hallberg Fischer, Mikaela Gustaphson, Hedda Wallin och Alice Tapper, har under veckan fått chansen att möta världseliten under tävlingarna i Göteborg. De unga ryttarna har samlat poäng i alla 1,45 klasser och högre. På söndagen stod det klart att Janelle Larsson med Staralme Esc Z har samlat ihop flest poäng och är därmed bästa U25-ekipage. Janelle är den yngsta vinnare av Lövsta Future Challenge Jumping U25 någonsin.

—”Helt fantastiskt att få rida i Scandinavium. Så kul att få chansen att rida femstjärniga tävlingar och få den här erfarenheten! Det är super att få se hur det är på den här nivån och roligt att få ett smakprov på vad som kommas skall.” sa Janelle Larsson.

Janelle Larsson och Johanna Säll Karlsson kommer att klimatkompenseras för sina resor under ett års tid. I klimatkompensationen räknas utsläpp från resor in och det kommer att landa på ungefär sju ton koldioxid som kompenseras.

Resultat för de unga hästarna.

Resultat för U25-ryttarna.

Foto: Roland Thunholm