Lövsta Future Challenge

U25

Den andra säsongen av Lövsta Future Challenge Jumping är i full gång. Hoppningens upplägg skiljer sig från dressyren, men visionen är densamma – att främja utvecklingen av svensk ridsport. Även hoppningen är uppdelad i Unga hästar och U25-ryttare, med avslut av säsongen i Scandinavium i samband med Gothenburg Horse Show.

Genom ett samarbete med Gothenburg Horse Show och Svenska Ridsportförbundet har vi nu har ett fullskaligt koncept för Unga Hästar och Unga Ryttare även inom hoppningen. Jumping och Dressage delar vision, värdegrund och mål men Jumpings upplägg ser lite annorlunda ut.

Lövsta Future Challenge Jumping U25
Med U25 avses elitryttare som är mellan 22 och 25 år vid finaltillfället 2016. För att få anmäla sig till Lövsta Future Challenge U25 så måste du ha minst en placering i 150 på elit- eller internationell nivå.
Fem svenska U25 ryttare kommer att få en inbjudan GHS 2016. Där får de möjlighet att starta alla klasser förutom World Cup och specialklasser. Tre av dem kvalar under Lövsta Future Challenges kvaltävlingar medan två stycken plockas ut av Svenska Ridsportförbundets landslagsledning för att ge utlandsbaserade ryttare samma möjlighet att kvala.

Under de svenska kvaltävligarna kan Lövsta Future Challenges U25 ryttare skaffa sig poäng från 145 och uppåt. De tre högst rankade ekipagen får en inbjudan till finalomgången som går under Gothenburg Horse Show 2016. Kvaltävlingarna är följande;
• 17-22 november 2015 Flyinge Grand Prix
• 25-28 februari 2016 Helsingborgs Fältrittklubb Winter GP
• 10-13 mars 2016 Borås Fältrittklubb Gina Tricot GP

Publiken kommer att känna igen LFC-ryttarna genom att de rider med armbindel. Vid varje kvaltävling kommer den ryttare som tagit flest poäng att koras och premieras i samband med prisutdelningen av meetingets huvudklass.