U25

Hösten 2014 startades Lövsta Future Challenge Jumping. Hoppningens upplägg skiljer sig från dressyren, men visionen är densamma – att främja utvecklingen av svensk ridsport. Även hoppningen är uppdelad i Unga hästar och U25-ryttare, med avslut av säsongen i Scandinavium i samband med Gothenburg Horse Show.

Genom ett samarbete med Gothenburg Horse Show och Svenska Ridsportförbundet har vi nu har ett fullskaligt koncept för Unga Hästar och Unga Ryttare även inom hoppningen. Jumping och Dressage delar vision, värdegrund och mål men Jumpings upplägg ser lite annorlunda ut.

Lövsta Future Challenge Jumping U25

Med U25 avses elitryttare som är mellan 16 och 25 år vid finaltillfället 2021. För att få anmäla sig till Lövsta Future Challenge U25 så måste du ha minst en placering i 150 på elittävling i Sverige eller 145 GP placering internationellt. Det finns möjlighet för fem svenska U25 ryttare att få en inbjudan GHS. Där får ryttarna starta alla klasser förutom World Cup och specialklasser. Två av dem kvalar under Lövsta Future Challenges kvaltävlingar medan tre stycken kan plockas ut av Hoppningens landslagsledning, Gothenburg Horse How och Lövsta Future Challenge, för att bland annat ge utlandsbaserade ryttare samma möjlighet att kvala.

Under de svenska kvaltävlingarna kan Lövsta Future Challenges U25 ryttare skaffa sig poäng från 145 och uppåt. De två högst rankade ekipagen får en inbjudan till finalomgången som går under Gothenburg Horse Show 2021.

Kvaltävlingar kommer inom kort.

Publiken kommer att känna igen LFC-ryttarna genom att de rider med armbindel. Vid varje kvaltävling kommer den ryttare som tagit flest poäng att koras och premieras i samband med prisutdelningen av meetingets huvudklass.