Lövsta Future Challenge

Unga hästar

Succékonceptet Lövsta Future Challenge, som sporrar lovande talanger mot Grand Prix, är i gång med andra säsongen för hoppningen. Hoppningens upplägg skiljer sig från dressyren, men visionen är densamma – att främja utvecklingen av svensk ridsport. Även hoppningen är uppdelad i Unga hästar och U25-ryttare, med avslut av säsongen i Scandinavium i samband med Gothenburg Horse Show.

Genom ett samarbete med Gothenburg Horse Show och Svenska Ridsportförbundet har vi nu har ett fullskaligt koncept för Unga Hästar och Unga Ryttare även inom hoppningen. Jumping och Dressage delar vision, värdegrund och mål men Jumpings upplägg ser lite annorlunda ut.

Lövsta Future Challenge Jumping Unga Hästar
2015 erbjuder vi 6-åriga hästar möjligheten att via två kvaltävlingar kvalificera sig till en slutfinal under Gothenburg Horse Show i mars 2016. Det första kvalet gick under Champions of the Youngsters i augusti och det andra under Breeders Trophy i Flyinge. Vid dessa tävlingar fick de fem främst placerade i finalen (under Breeders Trophy gäller kvalet bara för svenskfödda hästar) en biljett till Youngster-touren under Gothenburg Horse Show. Där får de då tio stycken 7-åriga hästarna mäta sig mot jämnåriga internationella förmågor.