Lövsta Future Challenge

Kampen om finalbiljetterna hårdnar – Dags för fjärde kvalet i Lövsta Future Challenge Dressage

På lördag rids det näst sista kvalet i Lövsta Future Challenge Dressage hos Kimstad Ryttarförening i Linköping. Det börjar brännas för de unga ryttarna och de unga hästarna och poängen som delas ut till helgen kan vara avgörande för vem som får finalbiljetter eller inte.

I avdelningen för Unga ryttare leder just nu Emma Jönsson med Tango. De kommer inte till start i helgen och riskerar därför att bli omsprungna på rankingen av Isabella Tovek på Happiness 26, som just nu ligger på andraplats. Isabella och Happiness 26 har gått som tåget den senaste tiden och är också uttagna att rida Lövsta Future Challenge International under EM i Göteborg i slutet av augusti.

Hästarna känns fantastiskt fina, så jag ser fram emot att få rida kvalet nu till helgen. Sen måste man ju rida felfritt, men lyckas jag med det så tror jag att det kan gå riktigt bra, säger Isabella Tovek som startar både Happiness 26 och Weltliebe på lördag.

Bland de unga hästarna har Märit Olofsson på Strolchi chans att stärka sina positioner på rankingen, inte minst sedan ledande Sandra Dahlin med Ichi står över den här gången. Bakom dem är det öppet och det är sexton ekipage på plats som är sugna på att plocka poäng.

– Det har varit en mycket hög kvalitet på ekipagen i årets omgång av LFC. Därför ska det bli spännande att se vilka åtta ekipage som blir finalister efter de två återstående kvalen, säger Peter Härnstam som är tävlingsledare för Lövsta Future Challenge Dressage.

Lövsta Future Challenge Dressage Unga ryttare startar kl. 11 på lördagen och följs av Unga hästar. Kvalet går att följa på www.equisport.tv.