Kampen om finalplatserna tätnar när det är dags för fjärde kvalet i Lövsta Future Challenge Dressage

Det fjärde och näst sista kvalet i Lövsta Future Challenge dressage rids hos Kimstad Ryttarförening utanför Linköping 31 augusti till 2 september. Efter tre kval ligger Lina Dolk och Biggles i topp i rankingen för U25- ryttarna medans Marina Mattson och Quartermain har kopplat greppet i klassen för de Unga hästarna.

Lina Dolk har kopplat ett ordentligt grepp om ledningen för U25- ryttarna men mycket kan fortfarande hända. Bland annat har Emma Jönsson haft en framgångsrik säsong och har tre hästar med i topp åtta hittills! Tillsammans med Tango ligger hon på tredje plats, med Santo Domingo på sjunde plats och med Donizetti 39 på åttonde plats i poängtabellen. Till det fjärde kvalet kommer Emma till start medSanto Domingo och Donizetti 39. Båda hästarna tävlar sin första säsong i de högsta klasserna.

Jag hoppas på att kunna klättra några placeringar i tabellen med båda hästarna. Alla mina hästar tränas för fullt och efter denna helgen får jag se vilka av dem jag kommer starta i  det sista kvalet på Djursholm.
Jag hoppas på att kunna ta en av de fyra platserna till Friends, säger Emma Jönsson.

Det är ett riktigt starkt startfält på plats i Linköping med hela 15 starter i klassen för de unga hästarna. Ledande Marina Mattson sitter säkert och väljer därför att stå över denna omgången. Efter en framgångsrik sommar på tävlingsbanan med placeringar bland annat i Aachen och på EM för U25- ryttare får Quartermain en välförtjänt paus från tävlingsbanan. Utmanar gör bland annat Rasmus Haid Bondergaard med San Andreas som har legat hack i häl med två fina andraplatser i tidigare kvalomgångar.

Vi är väldigt glada över att ha så många bra ekipage med i år i klassen för de unga hästarna! Det är genomgående hög standard och konkurrensen om platserna till Sweden International Horse Show är stenhård, säger Louise Nathhorst.

Målet för ryttarna är en biljett till Sweden International Horse Show dit de fyra bästa ekipagen per ålderskategori tar sig. Ekipagen samlar poäng vid fem kvaltillfällen under året där Kimstad är det fjärde och näst sista kvaltillfället.

Poängtabellen för Lövsta Future Challenge Dressage hittar du här