Karin Martinsen bäst i Lövsta Future Challenge Jumping U25

Fem unga talanger – Rebecca Hallberg Fischer, Cornelia Rylén, Filip Ågren, Alice Tapper och Karin Martinsen red under Gothenburg Horse Show med Lövsta Future Challenges gröna armbindlar. Bäst av dem var Karin Martinsen som plockade flest poäng och därmed tog hem meetingpriset.

Lövsta Future Challenge Jumping U25 är satsningen på unga ryttare som ger fem blivande stjärnor möjligheten att möta världseliten under tävlingarna i Scandinavium. De fem ekipagen får möjligheten att tävla i alla klasser, utom själva världscupen och i vissa specialklasser. Precis som under kvaltävlingarna kan U25-ryttarna plocka poäng i alla klasser i 1,45 m och högre och den som lyckas bäst tar hem titeln som bästa Lövsta Future Challenge Jumping U25 ryttare 2018.

– För oss U25 ryttare är Lövsta Future Challenge en väldigt viktigt satsning som betyder otroligt mycket! Det är lätt att man blir bortglömd i glappet på väg upp som senior och det betyder mycket att Lövsta ger oss möjligheten att få rida under Gothenburg Horse Show, säger Karin Martinsen.

Karin som sedan en tid tillbaka är baserad i Nederländerna hos där hon tränar tillsammans med Emile Hendrix tog med sig fantastiskt fina Stenhaga Tulip Tatto till Scandinavium. De inledde fint i torsdagens 1.50 klass där de var felfria på hinder och slutade på en sjunde plats. Den största uppgiften för helgen mötte de i lördagens Gothenburg Trophy där hinderhöjden låg på hela 1.55 m. Det var en utmanande bana där Karin gick i mål med ett nedslag i en förövrigt fantastisk runda vilket resulterade i en femtondeplats. Därmed säkrade Karin meetingpriset vilket också innebär att hon kommer att klimatkompenseras under ett års tid. I klimatkompensationen räknas så väl utsläpp från resor som foder och gödsel in och det kommer att landa på ungefär sju ton koldioxid totalt som kompenseras.

– Jag är så himla glad över min häst! Han är bara nio år gammal och det är så kul att han kunde visa upp alla sina fina egenskaper hör i Göteborg. Jag åker här ifrån med väldigt positiv känsla, min häst har gjort det fantastiskt bra!  Det är alltid kul att komma hem och rida på hemmaplan inför den fantastiska publiken avslutar Karin Martinsen.

Foto: Natalie Greppi/GHS