Karin Martinsen bästa U25-ryttare på Elmia Scandinavian Horse Show

Under Elmia Scandiavian Horse Show var det första möjligheten för U25-ryttarna i Lövsta Future Challenge Jumping att samla poäng. Bäst av de tio ryttarna som startade på Elmia var Karin Martinsen på hästen Quantos.

Lövsta Future Challenge Jumping U25 löper över tre kvaltillfällen. Det första nu på Elmia Scandinavian Horse Show. Nästa kvaltillfälle är under SM på Strömsholm senare i november och det sista och avgörande kvalet går under Gina Tricot Grand Prix i Borås nästa år. De tre ryttare som samlat flest poäng under de tre kvaltillfällena får inbjudningar till Gothenburg Horse Show där de kan rida alla klasser utom världscupen och specialklasserna. Dessutom plockar Ridsportförbundet ut två ryttare, vilket gör det möjligt även för utlandsstationerade U25-ryttare att bli inbjudna till Gothenburg Horse Show.

Ryttarna plockar poäng i alla klasser från 145 och uppåt och bäst under Elmia Scandinavian Horse Show var 21-åriga Karin Martinsen med hästen Quantos.
-Det har varit en helt fantastisk vecka här på Elmia. Jag och Quantos har haft flera bra placeringar, trea i kvalet till Jönköpings Grand Prix i lördags och fyra i en 145 i onsdags. Han har hoppat helt fantastiskt. Nu i finalen hade vi ett ner i grunden, men blev ändå sjua, säger Karin.

Karin har tävlat flitigt under meetinget och förutom placeringarna med Quantos tog hon hem segern i sjuårsfinalen med stoet Jerta, som också vann Breeders tidigare i höstas. Karin och Jerta knep också segern i det andra kvalet på Elmia. Tillsammans med Stenhaga Conny Humlan var hon sexa i det andra ungdomskvalet och på Cruella af Oppeby vann hon andra omgången i femåringarnas hoppning.

Hon satsar stenhårt även på nästa kvalomgång till Lövsta Future Challenge Jumping U25, som går i sambandmed SM på Strömsholm. –
– Jag hoppar senior-SM med Quantos och young Rider-SM med Bella, säger Karin.

Lövsta Future Challenge Jumping är ett  väldigt bra tävlingsupplägg, tycker Karin.
– Ja, det är helt fantastiskt att det finns och att Lövsta Future Challenge stöttar unga ryttare. Det är ett stort glapp mellan Young Rider och Senior och att det finns ett mellansteg är kanonbra. Man känner sig inte bortglömd som ryttare, vilket är lätt hänt annars. Och när jag pratar med de andra U25-ryttarna så är alla väldigt tacksamma, säger hon.

 

Foto: Fredrik Jonsving