Kompisfika under Stockholm Horse Week

Under söndagens tävlingar på Stockholm Stadion bjöd Lövsta Future Challenge i samarbete med Stockholm Horse Week och Kompisbyrån in till kompisfika. Det var totalt 45 stycken nya och etablerade svenskar som kom och fikade och som därefter gick tittade på söndagens hopptävlingar tillsammans!

Fint väder och ridsport i världsklass bjöds det på när 45 personer fikade tillsammans och fick ställa frågor till Fredrik Spetz, elitryttare och tränare, för att lära sig mer om ridsport och hästnäringen.

Fredrik Spetz besvarade frågor om vilken fysik man som ryttare behöver ha för att vara på den högsta nivån i sporten. Han berättade även om hur man kan lyckas inom sporten utan ekonomiskt kapital och hur han själv arbetar med sina hästar för att vara på den allra högsta nivån.

Vi intervjuade Thanh Trong som stod och fikade med Malin Lindmark för att höra hur han fick höra talas om kompisfikan.

-”Jag såg annonsen på Facebook och tänkte att det kunde vara en rolig att se vad det är. Jag är rädd för hästar men min dotter rider, vi försöker hitta en hobby i Sverige som vi kan göra tillsammans hela familjen och därför tänkte jag att det kunde vara kul att gå!”

Malin Lindmark är en etablerad svensk som har ett hästintresse sen tidigare.

-”Jag fick syn på det via Lövsta Future Challenge och jag blev nyfiken och anmälde mig. Dels tycker jag om hästar men sen tycker jag att det var ett bra intiativ och tänkte – varför inte? Nu visade sig dessutom att Thanh och jag bor nära varandra utanför Uppsala, vilket var ju ett roligt sammanträffande!”

Fredrik Spetz besvarar frågor om ridsporten och hästnäringen.

Dagen till ära bjöd självaste Peder Fredricson på en vinst i sista klassen med hästen Christian K.

Vill du bli fikakompis? Läs mer här.