Lövsta Future Challenge

LFCs Hållbarhetspris

Sedan 2016 har Lövsta Future Challenge delat ut ett årligt hållbarhetspris som ett led i miljöarbetet. Syftet med priset är att uppmuntra och lyfta fram goda initiativ och förtjänstfulla insatser för hållbarhet inom hästnäring och ridsport. Att helt enkelt sprida goda exempel och inspirera fler att börja arbeta med frågan.

Med hållbarhet menar vi sånt som en lång tid framöver skapar bättre förutsättningar för planeten och allt som lever här men som samtidigt är ekonomiskt gångbart.

Priset kan delas ut till initiativ, organisationer, personer eller företag men även till produkter och tjänster som kan bidra till en positiv förändring och en hållbar ridsport och hästnäring.

2016 gick priset till Borås Grand Prix Gina Tricot, med motiveringen
Vinnaren av Lövsta Future Challenges hållbarhetspris 2016 går till en organisation som var tidigt ute med att göra hållbarhet till en del av sina kärnvärden. De bedriver ett systematiskt och långsiktigt arbete och tar in hållbarhet i alla delar. Dessutom har de etablerat ett fruktbart samarbete med sin huvudpartner och tillsammans gör de hållbarhet till en ledstjärna.”

HÄR kan du läsa mer om Borås Grand Prix Gina Tricot.
2017 gick priset till Smedstad Ridcenter, med motiveringen:

 ”Vi valde Smedstad Ridcenter eftersom de har ett väl sammanhållet hållbarhetstänk, med fokus både på miljö och social hållbarhet. Att se hur bra det kan bli när kommunen verkligen satsar och de som står för driften lägger ribban högt är inspirerande. Att man dessutom hittat samarbetesmöjligheter med Linköpings Universitet är också spännande.”, säger Alexandra Mörner, initiativtagare till Lövsta Future Challenge Jumping och den som lett juryn till Hållbarhetspriset i sitt arbete

HÄR kan du läsa mer om Smedstad Ridcenter.
Juryn består av Alexandra Mörner-arbetande ordf. Axfoundation, Olivia Jonsson-hållbarhetskoordinator Lövsta Stuteri, Camilla Välimaa-WWF, Jenny Blomberg-ZeroMission (de två senare driver bloggen Hållbarhäst.se och är författarna bakom skriften ”Hästen och Hållbarhet”)

Tipsa oss!

Vet du någon/något som skulle vara en bra kandidat för priset, skicka ditt tips till olivia@lovstastuteri.com