Lina Dolk och Kristian von Krusenstierna upp i topp efter första kvalet av Lövsta Future Challenge Dressage

Det blev ett spännande  kval under lördagen på Strömsholm. Både ryttare och hästar var taggade att starta upp tävlingssäsongen och dagen bjöd på flera fina ritter och lovande unga talanger, både unga ryttare och unga hästar. Tränar och elevduon Lina Dolk och Kristian von Krusenstierna säkrade varsin förstaplats genom att ta hem segrarna i sina respektive klasser.

De unga ryttarna var först ut. Allra bäst gick det alltså för Lina Dolk som tillsammans med Languedoc  red ihop 69,559% i deras gemensamma debut i Lövsta Future Challenge. På andraplats kom Beata Söderberg med Harmony’s Fiorano med 67,745% tätt följd av Lina Jönsson med Quentin på 67,255%. Lina petade däremot ut storasystern och fjolårsfinalisten Emma Jönsson som hamnade på fjärde plats.

Även för de Unga Hästarna var det jämnt bland topp två. Högst upp på pallen gjorde Kristian von Krusenstierna med It’s Ad Hoc på 68,676% före Emilie Nyreröd på Floppy Disc med 67,892%.

”Det här är så kul! Det var ”Addes” första tävling på ett och ett halvt år och debut i Lövsta Future Challenge. Jag är glad så in i norden”, säger en mycket nöjd Kristian von Krusenstierna efter ritten.

Hur rankingen ser ut efter första kvalet hittar du här. 

Resultat för Unga Ryttare på Strömsholm.

Resultat för Unga Hästar på Strömsholm

Information om regler och anmälan till Lövsta Future Challenge Dressage hittar du här. 

Foto: Malin Larsson