Lina och Biggles säkrade finalplatsen till Friends

När det fjärde och näst sista kvalet i Lövsta Future Challenge Dressage reds hos Kimstad Ryttarförening utanför Linköping tog Lina Dolk och Biggles hem segern och säkrade därmed en finalplats i klassen för U25- ryttarna. Rasmus Haid Bondergaard och San Andreas vann klassen för de unga hästarna och klättrar därmed upp på en första plats i poängtabellen.

Det var elva ekipage som kom till start i klassen för de unga ryttarna som reds i Intermédiere II. Lina Dolk säkrade sin finalplats till Sweden International Horse Show genom att ta hem segern med fina Biggles efter en fin uppvisning som gav 69,167 procent. Tvåan, Beata Söderberg och trean, Emma Jönsson hade båda med sig två hästar var i dagens klass. Emma ligger bra till för finalplats medan Beata nu jagar för fullt för att komma i kapp i poängtabellen då hon missat tidigare kval.

Det känns jättebra och jag är så glad att få göra den här resan tillsammans med Biggles även i år! Det ska bli kul att få försöka försvara vår titel i Friends, säger segraren Lina Dolk.

I klassen för de unga hästarna tog Rasmus Haid Bondergaard och San Andreas hand om segern på 70,686 procent i det fjorton ekipage starka startfältet. Tvåa i klassen blev Jennifer Svensson och Sibelius 1315 på 69,608 procent som gjorde entré i årets tävling. Tredje platsen gick till Ida- Linn Lundholm och Empire på 68,431 procent vilket gör att hon klättrar till en femteplats i poängtabellen.

Sista kvalet av Lövsta Future Challenge Dressage rids hos Djursholms Ridklubb den 15 september och ger koefficient 1,5.  Då avgörs det vilka ekipage som kvalar till finalen på Friends Arena under Sweden International Horse Show.

Poängtabellen efter fjärde och näst sista kvalet hittar du här