Louise Saywell och Kingsborough Kasper snabbast i den andra omgången av Lövsta Future Challenge Unga Hästar

De unga hästarna fick under lördagsförmiddagen chansen att mäta sig mot varandra i en 1.35-klass. Det var en utslagsgivande bana där ekipagen fick känna på vad som kommas skall i den avslutande 1.40-klassen med omhoppning imorgon. Snabbast idag var Englands Louise Saywell och hennes svarta valack Kingsborough Kasper.

Sveriges bästa sjuåriga hopphästar mötte de internationella talangerna i den andra omgången under lördagen. Idag fick publiken se de framtida Grand Prix hästarna visa upp sin kapacitet i den tuffa 1.35-klassen.

Av de sexton startande ekipagen var det tolv ekipage som tog sig till den spännande omhoppningen. Norskan Victoria Gulliksen, med sin skimmel Ibiza, var precis som i onsdags oerhört snabb och felfri men idag räckte det bara till en andraplats. Louise Saywell från England, som i onsdags försökte utmana Victoria om segern, tog idag hem segern på den imponerande tiden 29.79 sekunder. Bästa svenska ekipage idag var Sofia Farman med hennes Copernicus som tog hand om tredjeplatsen. Även Sofias andra kvalade häst, som rids av Linnea Ericsson-Carey, gjorde en fin runda och placerade sig på en fjärdeplats.

Sofia Farman har kvalat tre hästar, Copernicus, Contadour och Ulla Bella Hästak, till finalen av Lövsta Future Challenge Unga Hästar men enligt regelverket får hon endast rida en häst i finalen.

Imorgon möts de unga hästarna i en spännande 1.40-klass med omhoppning.

Resultat från klassen finns här.

Foto: Pernilla Hägg