Lövsta Future Challenge Dressage under SWB Equestrian Weeks

Nu är det klart att Flyinge ger plats för fler unga talangfulla U25-ryttare och blivande Grand Prix-hästar under dressyrveckan av Breeders Trophy. Det tredje kvalet av Lövsta Future Challenge Dressage kommer att avgöras under Breeders Trophy den 23 – 27 september.  

Det blir under dressyrveckan av Breeders Trophy som morgondagens stjärnor får chansen att slåss om de viktiga poängen i jakten på finalplatserna till Friends Arena. En av grundarna till Lövsta Future Challenge är Tinne Vilhelmson Silfvén, som menar att det här är ett bra tillfälle för de unga talangerna att samla på sig värdefull erfarenhet.   

—”Vi är jätteglada över möjligheten att bli en del av SWB Equestrian Weeks. Det ger våra deltagare en chans att rida och samla erfarenhet på en tävlingsplats med internationell karaktär.” säger Tinne Vilhelmsson Silfvén.

Lövsta Future Challenge Dressage avgörs i två klasser, en för U25-ryttare och en för unga Grand Prix-hästar. Under året rids fem kval och de bästa fyra i varje klass går till den åtråvärda finalen under Sweden International Horse Show. Just detta år är finalen framflyttad till 18 – 21 februari på grund av situationen med Covid-19, säger Helén Uddefors, VD för SWB som arrangerar SWB Equestrian Weeks tillsammans med Flyinge AB och Flyinge Hästsportklubb.

—”Lövsta Future Challenge gör helt klart SWB Equestrian Weeks än mer attraktiv för de svenska ryttarna. Vi ser fram emot att välkomna unga ryttartalanger och unga Grand Prix hästar under veckan. Hela tävlingen kommer att sändas över webb-TV så att alla de som inte får vara på plats på grund av rådande omständigheter ändå kan se tävlingarna hemifrån.” säger Helen Uddefors.

Det kvalet som skulle gått av stapeln i samband med Elitdressyren på Djursholms Ridklubb vecka 37 är inställt. Mer information om de återstående två kvalen kommer.

Mer information om dagsprogram för SWB Equestrian Weeks kommer att publiceras på deras hemsida.
Information om regler till Lövsta Future Challenge Dressage hittar du här.

Foto: Kim C Lundin