Lövsta Future Challenge fortsätter att utveckla morgondagens stjärnor!

För nionde året i rad ger Lövsta Future Challenge talangfulla unga Grand Prix- hästar och U25 ryttare chansen att slåss om platserna till den åtråvärda finalen i Friends Arena under Sweden International Horse Show.
Den 1 februari klockan 18 öppnar anmälan för den nionde säsongen av Lövsta Future Challenge Dressage.

Lövsta Future Challenge är talangutvecklingsprogrammet som har som målsättning att utveckla svensk ridsport genom att ge unga hästar och ryttare rätt förutsättningar att utvecklas mot internationell Grand Prix-nivå.

Under 2020 går tävlingen över fem kvaltillfällen med startskottet under vårdressyren på Strömsholm den 12-15 mars. Den prestigefyllda finalen rids traditionsenligt i Friends Arena under Sweden International Horse Show i slutet på året.

—”Ridskolan Strömsholm med tävlingsarrangören Strömsholms Ridsportförening är stolta över att vara en av tävlingsplatserna för Lövsta Future Challenge. Liksom LFC har vi även hållbarhets- och hästhållningsfrågor högt på agendan och är en miljöcertifierad anläggning. RS och SRF hälsar alla ryttare och besökare varmt välkomna och vi ska göra vårt bästa med förutsättningar för toppsport., säger Jonas Johnson, verksamhetschef Ridskolan Strömsholm.

En av grundarna till Lövsta Future Challenge är Tinne Vilhelmson Silfvén, som menar att det är roligt att se hur tävlingen har stärkt och stöttat unga hästar och ryttare över åren.

—”Det är fantastiskt att tävlingen har vuxit så mycket under de här åtta säsongerna. Det är roligt att se att Lövsta Future Challenge har blivit en så värdefull del för unga talanger i deras satsning på väg mot en internationell Grand Prix-nivå. Nu ser vi fram emot ytterligare en framgångsrik säsong med våra samarbetspartners runt om i landet!” säger Tinne.

Reglerna för serien är i stort sett desamma som förra året vilket innebär att tävling riktar sig till två målgrupper av talanger, unga ryttare upp till 25 år och unga hästar upp till 11 år. De första fyra kvalen rids i Intermediaire II och det sista kvalet och finalen rids i FEI Grand Prix U25 samt i det nya programmet FEI Grand Prix Young Horses. De fyra ekipagen som samlat flest poäng i varje kategori efter de fem kvaltillfällena tar sig vidare till finalen.

Information om regler och anmälan till Lövsta Future Challenge Dressage hittar du här.

Foto: Johanna Blixbo