Lövsta Future Challenge fortsätter sin satsning på unga talanger tre år till! 

Lövsta Future Challenge är ett väletablerat talangutvecklingskoncept för unga hästar och U25-ryttare i Sverige, inom både hoppning och dressyr. Sedan 2011 har Lövsta Future Challenge gett morgondagens stjärnor rätt förutsättningar för att nå Grand Prix-nivå. Nu är det klart att satsningen fortsätter till och med 2023.

I det sjätte avsnittet av Lövsta Stuteris nya podcast ”15 minuter..” delar Lövsta Future Challenge projektledare, Emelie Broman Tegelberg, med sig av det glädjande beskedet att Lövsta Future Challenge får möjligheten att fortsätta satsningen i tre år till.

—”Vi har hela tiden jobbat i treårscykler, hoppningens tre år var slut i och med Gothenburg Horse Show i år och dressyrens sista säsongen går nu och tar slut i år 2020. Vi ser verkligen fram emot att fortsätta jobba för ryttare, hästar och ridsportens bästa i ytterligare tre år!” säger Emelie Broman Tegelberg i Lövsta Stuteris podcast ”15 minuter..”.

Det är visionären och ägaren till Lövsta Stuteri; Antonia Ax:son Johnson som står bakom Lövsta Future Challenge, som nu möjliggör att ännu fler unga talanger får chansen att samla på sig värdefull rutin på vägen till den internationella toppen.

—”Det har varit en långsiktig och härlig resa med Lövsta Future Challenge från den allra första diskussionen och idén till resultaten i Sverige och internationellt, den stora entusiasm och de allt tydligare målen. Lövsta Future Challenge står för det allra finaste samförståndet mellan häst och ryttare. Det är en stor glädje att fortsätta vår framtidssatsning!” Säger Antonia Ax:son Johnson.

Lövsta Future Challenge är att satsningen som ska bidra till att Sverige som ridsportsnation ska ligga i internationell topp och vara en förebild för andra nationer. Lövsta Future Challenge ska dessutom vara en internationell förebild när det gäller miljöarbete och sportsmanship inom hästnäringen.

Den nionde säsongen av Lövsta Future Challenge Dressage fortsätter efter vårens tävlingsuppehåll som orsakades på grund av den rådande Covid-19 pandemin. Det är den nya arrangören, Grevagårdens Ryttarförening, som kommer stå som värd för kval två under vecka 31. Finalen av Lövsta Future Challenge Dressage, som brukar gå av stapeln i samband med Sweden International Horse Show, är nu framflyttad till februari 2021 på grund av rådande situation med Covid-19.

Lövsta Future Challenge hemsida uppdateras kontinuerligt med de senaste nyheterna om kvaltävlingar och säsongen.

Lyssna på hela ”15 minuter…” avsnittet om Lövsta Future Challenge här.

Foto: Malin Larsson