Lövsta Future Challenge

Lövsta Future Challenge Jumping öppnar upp för ryttare från 16 år

Lövsta Future Challenge Jumping U25 ändrar i reglerna inför 2017/2018 års omgång och öppnar upp för ryttare mellan 16 och 25 år. Det gör att fler unga talanger får möjlighet att ta sig till Gothenburg Horse Show.

Tidigare kunde ryttare mellan 21 och 25 år kvala till Gothenburg Horse Show. Regeländringen i år gör att Lövsta Future Challenge Jumping U25 använder sig av samma åldersspann som både LFC Dressage och FEI när det gäller U25-ryttare.
– Jag tycker det är ett naturligt steg att ta eftersom det nu blir mer likt det internationella förbundets regler. Dessutom vidgar det perspektivet ännu mer så att vi kan hitta talangerna och att de kan komma framåt utan begränsningar i ålder. Jag är mycket glad för denna förändring, säger Henrik Ankarcrona, förbundskapten i hoppning.

Säsongen startar på Elmia Scandinavian Horse Show 25-29 oktober och precis som tidigare har ryttarna tre kvaltillfällen att samla poäng. Andra kvalet går i samband med Billdal Horse Show och SM och det tredje och avslutande rids under Borås Fältrittklubb Gina Tricot Grand Prix.
– Om det är så att vi har en exceptionell duktig ung talang så vill vi ge hen möjlighet att utvecklas genom Lövsta Future Challenge även om hen är under 21 år. Kvalkraven är fortfarande de samma, säger Emelie Broman Tegelberg.

För att få delta i Lövsta Future Challenge Jumping U25 krävs placering i 1.50 på elittävling i Sverige eller lägst i Grand Prix, 1.45 internationellt.

Fullständiga regler hittar du på hemsidan: lovstafuturechallenge.se/jumping/u25/regler-jumping/

Foto: Fredrik Jonsving