Lövsta Future Challenge Jumping U25 ryttare klara för Gothenburg Horse Show  

I helgen avgjordes den sista kvalomgången av Lövsta Future Challenge Jumping U25 under Borås Grand Prix. På söndagskvällen räknades poängen samman och det stod klart att Rebecca Hallberg Fischer, Ottilia Lundgren och Filip Ågren kommer att rida med Lövsta Future Challenges gröna armbindlar i de internationella klasserna under året Gothenburg Horse Show 3-7 April.

Lövsta Future Challenge Jumping U25 är en satsning på unga ryttare som i samarbete mellan Lövsta Future Challenge, Gothenburg Horse Show och Svenska Ridsportförbundet ger fem unga talanger möjligheten att mäta sig med världens bästa hoppryttare.

Med enbart två kvaltillfällen denna säsong var helgens tävlingar i Borås högst avgörande. Segrade i ligan gjorde Rebecca Hallberg Fischer tätt följd av Ottilia Lundgren och Filip Ågren som nu alla kan se fram emot en spännande och lärorik vecka i Göteborg och Scandinavium. Om möjligheten att få tävla i under Gothenburg Horse Show, sida vid sida med den absoluta världstoppen, säger Rebecca Hallberg Fischer;

”Det är en fantastisk möjlighet för oss unga att få kvala in till så stora tävlingar och rida i de största sammanhangen vi har här i Sverige. Det är perfekt att  efter Young rider-tiden att få den här chansen och det ger oss en bra öppning och förberedelse till seniortiden.”

Ryttarna anmälda i Lövsta Future Challenge Jumping U25 har möjlighet att få två platser som tillsätts via uttagning av landslagsledningen. Vilka det blir som får de sista biljetterna bestäms av Svenska Ridsportförbundet och i år kommer dessa platser att ges till Karin Martinsen och Alice Tapper.

De fem ekipage som tilldelats U25 biljetter ges möjlighet att rida samtliga internationella klasser under Gothenburg Horse Show med undantag för världscupen och specialklasser. På söndagen delas pris ut till den Lövsta Future Challenge-ryttare som gjort bäst ifrån sig under meetinget.

Lövsta Future Challenge Jumping U25 är inne på sin femte säsong och är en mycket uppskattad satsning på de unga ryttarna och som bland annat varit en del av Irma Karlssons stora genombrott. Förbundskapten Henrik Ankarcrona kommenterar.

”Jag och hela landslagsledningen med mig är så glada och tacksamma för Lövstas arbete och samarbetet med Gothenburg Horse Show. Det ger en ovärderlig erfarenhet för dessa unga ryttare, både att få rida i den här arenan men också att på nära håll få lära av de internationella ryttarna. Nu vet vi också att satsningen verkligen ger resultat och förhoppningen är såklart att dessa fem U25-ryttare är några av våra nästa stora stjärnor.

Foto: Stefan Keturi