Lövsta Future Challenge presenterar internationella U25-dressyrklasser under Gothenburg Horse Show!

Gothenburg Horse Show korades nyligen till världens bästa inomhustävling för dressyr. Med en gemensam vision att utveckla unga talanger introducerar nu Gothenburg Horse Show tillsammans med Lövsta Future Challenge två nya internationella dressyrklasser för U25-ryttare.

Tävlingsledaren Tomas Torgersen har länge letat efter en möjlighet att utveckla dressyrprogrammet, nu möjliggörs det tillsammans med Lövsta Future Challenge.

-”En glad nyhet för alla dressyrentusiaster! Den här möjligheten som vi tillsammans med Lövsta Future Challenge nu kan genomföra blir en perfekt komplettering till tidigare program. Det ger både internationella och svenska U25-talanger chansen att få prova på Scandinaviums speciella och unika atmosfär.” säger Tomas Torgersen.

Samarbetet med GHS ligger helt i linje med Lövsta Future Challenges mål att utveckla svensk ridsport genom att ge unga talanger – både hästar och ryttare – rätt förutsättningar att utvecklas mot internationell Grand Prix. En av grundarna till Lövsta Future Challenge är Tinne Vilhelmson Sifvén, som menar att det här är en värdefull möjlighet för de unga ryttarna att få mer rutin i ett internationellt sammanhang.

-”Det här är en fantastisk möjlighet för de unga ryttarna att få mer rutin i ett internationellt sammanhang. Det här ligger helt i linje med Lövsta Future Challenges vision att utveckla unga ryttare och att ge dem chansen att få rida under Gothenburg Horse Show är fantastiskt! ” säger Tinne Vilhelmson Silfvén.

Dressyrpubliken kommer bjudas på ett digert program under Gothenburg Horse Show 2020, med världscupklasser, unghästar och nu även U25-klasserna. De internationella U25-ryttarna kommer att tävla i Lövsta Future Challenge Grand Prix-klass under onsdagen för att därefter mötas i en Lövsta Future Challenge Kür på fredagen.

Foto: Malin Larsson